Av
Dag Folkestad
Se bilder av eksotiske frukter
Mangoen er veldig rik på C-vitaminer, og er en god frukt å spise på vinteren. En fin måte å drømme seg til varmere land, mens slapsen legger seg i hagen utenfor.
- Denne kan brukes både som den er, eller i matlaging. Det er en veldig anvendelig frukt, og frisk på smak, sier markedsansvarlig i Bama Storkjøkken Bergen, Tor Morten Sivertsen.
Klemmeteknikk
For å kjenne om mangoen er moden, så kan du klemme den forsiktig mellom hendene dine. Ikke klem direkte med fingrene, det kan lage merker. Gir den litt etter, er den moden. Er den knallhard, la den ligge romtemperert noen dager.
Sivertsen er utdannet kokk, og liker å ha mango i salaten:
Reke og kyllingsalat
Bland forskjellige salater. Ruccula er litt bitter på smak, og er fin å blande med andre typer.
Finkutt mango.
Ta reker og kylling, og press litt lime over med olivenolje.
Topp med litt maldonsalt.
- Da har du en kanon forrett. Utrolig bra, sier Sivertsen.
- Mangoen er også fin å bruke i hvite sauser, fiskesaus og til fiskebollene. Skjær mangoen i biter og ha i sausen. Enkelt og spennende.