Her er du: NRK.no > NRK P3 > Ekstremsport
UPUNKT_HOVEDMENY_04_DEL1
EKSTREMSPORT HEAD
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ekstremsportveko 2004
Ekstremsportveko: MTB
Mountainbike - MTB - er en samlebetegnelse på sykler bygget for å tåle terreng og hard behandling. Begrepet overlevde hard medfart under Ekstremsportveko. Sjekk heltene ta 12 metern på sykkel i MTB spesial!

Trond Hansen, som er en av norges beste allroundsyklister, gir deg i denne videoen en innføring i terrengsykling. Du får se utførelsen av det fantastiske 12-meters droppet uten hender, og du får se backflip utført på sykkel.

Video: MTB spesial fra Veko

Foto: Sykkelbilder fra Veko



Syklister fra Oslo arrangerte dette året konkurranse og samling på Veko. De åpnet stolheisene i alpinanlegget og bygget forskjellige løyper og hindre. De forskjellige grenene det ble gjennomført konkurranse i var Fastride (raskest ned) og Freeride (stilpoeng).
-Dette var et meget vellykket arrangement, veldig gøy! Sykkel kommer til å bli en fast del av Ekstremsportveko fra nå av, sier Rufus Preiss, en av arrangørene av MTB på Veko.

Ekstremt roadgap

Et av hoppene de bygget var et stillas satt opp på oversiden av en vei, i ca 7 meter høyde fra vegen, og effektivt 12 meter fra stillas til landing. Målet med denne var at syklister skulle hoppe over veien, og i løpet av helgen var det fire stykker som utførte dette hoppet. Den første som tok det var Trond Hansen fra Bergen, og da han hadde hoppet noen ganger utførte han også hoppet med et triks som innvolverer å ta hendene vekk fra styret og strekke de ut og bak ryggen.
-Jeg var ikke redd, for jeg visste at jeg kunne gjøre det. Trikset er å ikke stå for lenge og tenke på det. Jeg bare kjørte ned midt i en samtale med en av de andre som stod og vurderte å gjennomføre droppet.

Bilulykke

I løpet av uka var det meningen at det skulle arrangeres en dirtjumpkonkurranse med mtb også. Dirtjump er å hoppe med sykkelen på egnede hopp, og så gjøre triks i luften. Det ble bygget to hopp til dette arrangementet. I oppvarmingen til konkurransen gjorde de som trente triks som feks 360, backflip og tailwhip. Men konkurransen ble desverre avlyst da 4 av deltakerene ble skadet i en bilulykke. Tre av deltakerene ble skrevet ut av sykehuset morgenen etter ulykken, og reiste hjem til Oslo med lettere skader. Den siste ble skrevet ut senere på dagen, og valgte å bli i Voss for å følge med på syklingen. Men ulykken satte en demper på stemningen i sykkelleiren.
-De er gode venner av meg alle sammen, og det er trist at en liten dose massesuggesjon skal få så fatale følger. Gutta hadde englevakt, det er det liten tvil om - og alle i Veko styret er enige om at det virkelig var en opplevelse vi alle absolutt kunne ha vært foruten, sier Trygve Aasheim, en annen av arrangørene av MTB på Veko.

Resultater

Resultatene fra sykkelkonkurransene fra Ekstremsportveko ble som følger: Vinner av Freeride og vinner av Fastride ble Trond Hansen fra Bergen. Han slo da Sverre Værnes og Martin Gjelseth på Freeride og Bjørnar Strømmen og Andbjørn Lønning på Fastride.

Av Gunhild Sørensen, NRK Upunkt
Video av Benjamin Hjort og Dagens Video-Team


Publisert 19.07.2004 14:24 - Oppdatert 02.06.2005 16:37


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no