P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

Skuespiller fra Trysil

Annemor Magnum tror den kursen vi har valgt i Norge fører oss galt avsted, og mener vi trenger en snuoperasjon. Møt den første Hedmarkskandidaten til P1-regjeringa!

Publisert 20.05.2005 11:02. Oppdatert 20.05.2005 14:05.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Ingvild Bjørklund Wangen

Annemor Magnum bor i Trysil og er skuespiller og billedkunstner.

Hun er en av til sammen fem kandidater som skal kjempe om hedmarkstaburetten i årets P1-regjering. Der skal det sitte en person fra hvert fylke i landet og diskutere hvordan landet vårt vil se ut om 100 år.

Annemor Magnum (Foto: Anne Marte Kattevold Adolfsen/NRK)

- Viktig å være raus

På fritida er Annemor Magnum ei dame med allsidige interesser. Høyest i kurs står teater, kunst, musikk, natur, reiser, kulturer, mennesker og mellommenneskelige relasjoner.

Hun har en stor familie med fem barn; både adopterte- og fosterbarn. Og det er nettopp familien hun trekker fram som det hun er mest stolt over i livet sitt.

- Jeg har en helt spesiell familie å dele min kjærlighet med, sier hun. Det som gjør henne mest glad her i verden er å se et menneske vokse emosjonelt og mentalt.

- Det viktigste i min tro er å favne og å være raus. Å bygge broer mellom mennesker. Å se på verden som om den er et land og menneskeheten som om vi alle er dets innbyggere, sier Magnum.

Provosert av likegyldighet

I tida framover tror hun tillit, toleranse og troen på at hvert menneske er unikt er viktige kjerneverdier i forholdet mellom alle slags folk.

Hun blir provosert av likegyldighet og ansvarsfraskrivelse.

- Med vår livsstil kan vi fort miste vår evne til å føle empati. Dessuten ser vi hvordan holdninger som vanligvis knytter seg til begreper som estetikk, etikk og moral stadig oftere finner uttrykksformer, som er med på å bryter grenser og tabuer på en urovekkende måte, mener hun.

- Verden må i økonomisk balanse

Selv om mye kan være positivt, tror hun det er fort gjort å miste fokus.

Om 100 år tror Annemor Magnum at vi i langt større grad vil vise vilje til å tilpasse oss hverandre, også internasjonalt, i den hensikt og skape en mer bærekraftig utvikling.

- Dermed vil også den økonomiske ubalansen i verden få bedre kår. Skal vi få til en slik snuoperasjon må vi imidlertid bygge våre liv på et sterkere fundament av etiske, moralske og miljømessige spørsmål. Klarer vi det, vil det antagelig være en langt sunnere livskvalitet hos det norske folk, og i verden forøvrig om 100 år, mener hun.

Dette er Annemor Magnum

NAVN: Annemor Magnum
ALDER: 52
SIVIL STATUS: Gift
BARN: 3 adopterte og 2 forsterbarn
STILLING:Skuespiller/billedkunstner

MEST BEKYMRA FOR I NORGE I FRAMTIDA: At vi med vårt økende forbruk og stadig velger et mer overfladisk levesett, slik at vi lett kan komme til å tape livskvalitet på mange nivåer.

FAVORITTBOK: Alkymisten. Den lille prinsen.

PROVOSERER MEG MEST: Likgyldigheten ved at vi stadig fraskriver oss ansvar. At vold, sex og rus får så mye plass i vår hverdag, slik at tilliten i mellom oss stadig blir mindre.

NORDMENNS TRE BESTE SIDER: At vi er et folk av dugnadsånd. At vi tror på solidaritet. At vi ønsker å ta vare på hverandre.

NORGES TRE STØRSTE FORDELER: Vi har et vakkert land med mange naturressurser, som i tillegg har gitt oss en enorm økonomisk vekst. Vi bor i et land som gir rom for ulikheter og ivaretar freden. Norges befolkning bidrar med sin kreativitet og sine menneskelige ressurser.

HVA KJENNETEGNER NORGE I VERDEN OM 100 ÅR: Jeg ser for meg at kursen vi har satt, ikke fører oss i riktig retning. Derfor velger jeg å tro at vi om 100 år isteden har forstått at vi må ta vare på hverandre og vårt miljø ut ifra et annet livssyn / ståsted enn det vi har idag.

FORBILDE: Det kan nevnes mange. Men typisk er mennesker som Gandhi.

Siste saker:

 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no