P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

Utdanning er hjertebarnet

Kjerstin Gustavsen Lundgård (19) blir provosert av det hun mener er et Norge i forfall på flere områder. Hun vil slå et slag for utdanning i ei P1-regjering.

Publisert 24.05.2005 12:33. Oppdatert 24.05.2005 12:45.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Ingvild Bjørklund Wangen

- Det er ungdom som er framtida, og det er vi som skal styre Norge, så det er viktig at vi bryr oss, sier Kjerstin Gustavsen Lundgård.

For henne er utdanning sjølve hjertebarnet. Spesielt vil hun slå et slag for allmennfag, fordi hun mener det er viktig at unge lærer om samfunnet og verden.

Kjerstin Gustavsen Lundgård. (Foto: Anne Kari Løberg/NRK).

Stolt over Ungdommens Fylkesting

- Det er mye å hente på utdanning og hvordan vi prioriterer. Vi har glidd bort fra viktige verdier. Vi glemmer å tenke på hva som betyr noe for oss, og det er ikke hvem som vinner Idol, sier Lundgård.

19-åringen kommer fra Stange, og er leder av Ungdommens Fylkesting i Hedmark. Dette vervet tar hun alvorlig, og hun er veldig stolt over det hun har fått til sammen med de andre ungdommene der.

- Det som gjør meg mest glad er at ungdom engasjerer seg for sin egen framtid. Det gleder meg også å se at vi klarer å få til noe "vettu" i Norge, sier Kjerstin Gustavsen Lundgård.

- Ta vare på grunnleggende verdier

Hun mener hun kan være litt tradisjonell og gammeldags på en del områder og er opptatt av at vi fortsatt skal ta vare på de grunnleggende verdiene i samfunnet.

Det viktigste i hennes tro er troen på at mennesker kan og vil. I tida framover mener hun forsoning, fred og forståelse er tre kjerneverdier i forholdet mellom alle slags folk.

På fritida er det trening, venner, Bygdeungdomslaget og Ungdommens Fylkesting som opptar Lundgård. Hun er også glad i friluftsliv.

Dette er Kjerstin Gustavsen Lundgård

NAVN:Kjerstin Gustavsen Lundgård
ALDER: 19 år
SIVIL STATUS: Singel
STILLING: Butikkansatt, blir student fra høsten av

MEST BEKYMRA FOR I NORGE I FRAMTIDA: Utdanningstilbudet, naturvern, hvordan takle utfordringene med hensyn til eldre og helse, og hvordan Norge skal opptre internasjonalt og hvilken rolle vi bør ha, er alle temaer som jeg er opptatt av.

FAVORITTBOK: Mange! Liker Henning Mankells bøker og må faktisk innrømme at Harry Potter-bøkene er spennende!

PROVOSERER MEG MEST: Å se at Norge forfaller på flere områder og ikke tar problemene på alvor! At vi glemmer de grunnleggende verdiene og de pilarene samfunnet hviler på.

NORDMENNS TRE BESTE SIDER: Omsorg for hverandre, vennlige og opptatt av å gjøre det beste for samfunneT.

NORGES TRE STØRSTE FORDELER: Oljen, naturressurser og innsatsen internasjonalt.

HVA KJENNETEGNER NORGE I VERDEN OM 100 ÅR: At vi har et samfunn som er "oppegående" i en verden som blir mer og mer sammensatt, samtidig som den blir mindre og mindre. Vi må ha klare fokus og mål. Vi må være et land det er godt å bo i, et land der man som innbygger skal føle seg trygg. Vi må være flinke til å ta vare på de ressursene vi har i Norge. Vi må bruke dem med omhu og huske på at det er vi som bestemmer over våre ressurser.

FORBILDE: Har egentlig aldri hatt et bestemt forbilde. Men ungdom som i ung alder kommer seg opp og fram i samfunnet synes jeg er flott! Og personligheter rundt om i verden som virkelig står på og som ikke gir opp, er blant de som jeg beundrer.

Siste saker:

 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no