P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

Send inn DIN kandidat til P1-regjeringa!

Norges største radiokanal inviterer nå folk over hele landet til å utnevne en P1-regjering. Den skal gi politikerne konkrete råd om hvordan Norge bør utvikle seg fram mot 2105. Nordland skal ha én representant i regjeringen, og det er radiolytterne som foreslår og velger regjeringsmedlemmene.

Publisert 26.04.2005 12:34. Oppdatert 28.04.2005 09:58.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Ivar Jensen

Bare første døgnet tikket det inn forslag på 18 kandidater fra Nordland. Klikk her og Sjekk kandidatene i Nordland!

Tanken bak P1-regjeringen er å skape et møtested for konstruktiv tenking - for det norske folk, sier P1-sjef Tommy Hansen.

Markering

- 2005 er jo et svært spesielt år. Det er tid for å se tilbake på de 100 årene som selvstendig nasjon, men kanskje også like viktig som en anledning til å se framover. Derfor vil P1 danne en folkets møteplass og samle flotte personer fra hele Norge for å tenke konstruktivt og framtidsrettet, sier han.

Møtes på Sem

Startskuddet er gått - nå kan folk nominere kandidater fra hvert fylke, og deretter går det slag i slag før P1-regjeringa møtes på Sem Gjestegård i midten av juni for å utarbeide et manifest som skal overleveres norske partitopper.

Selve valget foregår fra 3. til 10. juni, og alle trøndere vil bli invitert til å avgi stemme via postkort, e-post eller SMS.

Foreslå kandidater

I P1-regjeringa skal det være med én person fra hvert fylke. Personene som blir foreslått må være bosatt i det fylket de skal representere og ikke ha politiske verv.

Klikker du HER, kan du se hvem som er foreslått så langt, og i venstremenyen kan du finne et eget diskusjonsforum der du kan ta opp det di vil. Og vil du følge med hva som skjer ellers i landet, er det bare å klikke på et av fylkene på kartet!

Fram til 2. mai kan du foreslå kandidater på tre ulike måter:

* På internett:

* På SMS. Send P1 og kandidatnavn til 1987(f.eks. P1 Severin Suveren).

* På postkort merket "P1-regjeringa" til NRK Nordland, 8038 - Bodø.

Juryen

En egen jury skal kåre Nordlands
Fra venstre: Tone Kunst, Tone Jensen og Monica White Martinsen. Foto: Ivar Jensen.
endelige deltaker i P1-regjeringa. Juryen består av sjefredaktør Tone Jensen i Avisa Nordland, distriktsredaktør Tone Kunst og journalist/programleder Monica White Martinsen i NRK Nordland. Prosjektleder er Bjørn Tore Pedersen, vaktsjef i NRK Nordland.

Samfunnsdebatt

Gjennom P1-regjeringa ønsker NRK å skape en arena for inkluderende samfunnsdebatt der man åpner opp for å dyrke mangfoldet.

P1-regjeringa blir altså en folkets arena. Folk kan stemme fram personer som de ser opp til, folk som står for noe og som kanskje er forbilder i sin måte å være på.

LENKER
Siste saker:
Siste saker:

 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no