P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

Propellen fra Andøya

Fjerde kandidat fra Nordland er Svein Spjelkavik fra Andøya - ildsjel i særklasse og kåret til folkets favoritt i fjor - en mann uten fritidsproblemer.

Publisert 27.05.2005 12:05. Oppdatert 27.05.2005 14:05.
Av Ivar Jensen

NAVN: Svein Spjelkavik

ALDER: 40 år

SIVIL STATUS: Gift

BARN: Nikoline (11) og Sofie (10)

STILLING: Kreativ leder

FRITIDSINTERESSER: Se film

FAVORITTBOK: Diktsamlingen "Folk i Husan" av Ole H. Bremnes.

GJØR MEG MEST GLAD: Når sola kommer tilbake, og når folk minner meg på at den faktisk skal komme tilbake.

PROVOSERER MEG MEST: Når maktfolk i samfunnet (f.eks media og politikere) setter dagsorden med feil fokus.

DET VIKTIGSTE I MIN TRO: Troen på at Vår Herre er rausere enn de som påstår at de representerer ham.

NORDMENNS TRE BESTE SIDER: Naive som unger, ikke kyniske og vi blir rørt av Odd Børretzen når han f.eks synger om anorakker og termoser.

NORGES TRE STØRSTE FORDELER: Vi har gode naboer, vi har naturressurser og vi er heldige som kan velge om vi skal bruke naturressursene eller ikke.

EN KJERNEVERDI I FORHOLDET MELLOM ALLE SLAGS FOLK I FRAMTIDA: Autoritetsutjevning (at alle faktisk er like viktige)

FORBILDE: Ho mamma.

Juryens begrunnelse

Det var flere som hadde foreslått Svein Spjelkavik fra Dverberg i Andøy. Det som står klart for juryen er at Svein er et ja-menneske som stiller mye opp for andre. I fjor ble han kåret til folkets favoritt - årets ildsjel - av Norges Røde Kors og Tine. Svein startet det årlige arrangementet Rock mot Rus på Andenes i 1982 som 17-åring. Siden den gang har han vært høyt og lavt innen kulturlivet i Andøy. Svein driver reklamebyrå på Andenes, og har selv vært med på bokutgivelser.

Om utvelgelsen

Av de 130 forslagene folk har sendt inn til NRK Nordland, har nå juryen landet på fem kandidater. Alle blir presentert i NRK P1s formiddagsprogram Nordaførr - 11 til 13 på formiddagen - fram til 3. juni. Når alle fem kandidater for Nordland er presentert, inviteres lytterne til å å stemme på den personen de mener er den beste til å representere fylket vårt i regjeringa. 10. juni står vi igjen med én kandidat fra hvert fylke. Disse skal så møtes på Sem Gjestegård i Asker 16. og 17. juni for å tenke høyt om framtiden. Disse tankene - dette manifestet - skal høytidelig overrekkes statsministeren 18. juni.

Om regjeringa

P1-regjeringa er NRK P1s satsing i forbindelse med 100-årsmarkeringen av unionsoppløsningen. En skikkelig folkevalgt "regjering" skal utarbeide et manifest omkring Norge de neste 100 år. Dette blir folkets egne råd til de virkelige politikerne: Denne veien bør vi gå...

LENKER
Siste saker:

 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no