Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2002 Sist oppdatert 18:26

Gratis nyhende- brev frå NRK Sport kvar dag:
Meir informasjon
Andre nyhendebrev

Friedel ødela festen

USAs keeper Brad Friedel stod en kjempekamp og selv om innbytter Ahn scoret, fikk ikke hjemmepublikummet det de ønsket seg.

Publisert 10.06.2002 07:56. Oppdatert 10.06.2002 10:36.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Kristian Elster og Sjur B. Kvamme

Til tider tøffe tak på banen! (Bildegalleri)
Hjemmefansen dominerte "kampen" på tribunen! (Bildegalleri)

Sør-Korea -USA 1-1

Allerede før kampen var det klart at det ville bli en intens kamp. De sør-koreanske supporterne buet og pep på tribunene da USAs lagoppstilling ble lest opp. Bakgrunnen er misnøye blant mange koreanere med at USA har stasjonert ut 37.000 soldater i landet.

Når selve kampen kom i gang overrumplet USA koreanerne med sin entusiasme og spilleglede. Laget tok ledelsen etter 24 minutter da Clint Mathis nydelig tok ned et langt fremspill og skjøt ballen utagbart i keepers venstre hjørne. Da hadde allerede USA hatt flere sjanser og ledelsen var helt fortjent.

Etter scoringen overtok Sør-Korea mer av spillet og laget fikk straffespark etter 41 minutter. Kampens store spiller, USAs keeper Brad Friedel reddet imidlertid straffen fra Lee og heller ikke returen klarte koreanerne å score på.

Etter pause fortsatte koreanerne å presse, men Friedel stod som en levende vegg helt til innbytter Ahn steg i været etter 78 minutter. Headingen gikk inn helt borte ved stolpen uten sjanse for Friedel.

Sørkoreanske supportere demonstrerer mot USA med teksten "Gi oss tilbake gullmedaljen vår" innskrevet på kroppen. (Foto: Damir Sagolj /Reuters)
Til publikums glede feiret Ahn scoringen ved å simulere skøytetak, hvilket var en referanse til vinter-OL der Sør-Korea Kim Dong-Sung ble diskvalifisert fra gullet på 1500 meter kortbane til fordel for USAs Apolo Ohno.

Også etter scoringen fortsatte Sør-Korea presset og målscorer Ahn hadde en kjempesjanse rett før slutt, men skjøt høyt over.

Resultatet førte begge lagene opp på fire poeng, men ingen av lagene er klare for videre spill, selv om begge klarer seg med uavgjort i siste kamp.

NRK.no fulgte kampen

2.omgang

Slutt
89.min: Sør-Korea spiller seg nydelig til dødlinjen og legger 45 grader tilbake, men målscorer Ahn skjøt tre meter over fra kjempeposisjon.
81.min: USA har frispark på 25 meters hold, men skyter svakt rett på keeper.

MÅL!!!!! 78.min: Ahn header inn et langt frispark bak Friedel som endelig må kapitulere. Ahn vinner en hodeduell sju meter fra mål og ballen går inn til venstre for keeper.

70.min: Choi skyter rett på Friedel fra sju meter.
68.min: Innlegg til Seol på bakerste stolpe som header tilbake i feltet, men Friedel redder.
66.min. Beasley slår lavt inn fra venstre til McBride som kaster seg frem, men ikke får ordentlig treff og keeper redder.
58.min: Sør-Korea får frispark tre meter fra hjørnet av sekstenmeteren, men USA ofrer seg i duellene og får klarert.
53.min: Sør-Korea header fra 14 meter, men ikke noe problem for Friedel som står frem som banens gigant.
51.min: Sør-Korea presser hardt og får tre hjørnespark på to minutter, men USA klarerer sikkert.
47.min: Lang ball frem til Seol som får kontroll på ballen og avslutter knallhardt, men Friedel gjør en kjemperedning.
Annen omgang har startet.

Brad Friedel har hatt flere gode regninger og her redder han straffen fra Ey Lee. (Foto: Jerry Lampen /Reuters)

1.omgang

Pause
41.min: Brad Friedel redder straffespark fra Lee, og selv om Sør-Korea er først på returen setter de ballen utenfor. Dommeren dømte straffesparket etter at Agoos rev ned en koreaner inne i feltet.

36.min: Sør-Korea tar hjørnespark fra høyre, men headingen går tre meter over mål.
28.min: Beasley blir spilt fri, men blir presset og klarer ikke å avslutte skikkelig.

MÅL!!!! 24.min: Mathis blir nydelig spilt fri og avslutter hardt nede i høyre hjørne fra 13 meter.

22.min: USA skyter utenfor fra 20 meter.
21.min: USA kommer fri på høyresiden, men O'Brien når ikke frem på innlegget.
18.min: Seol fri på venstresiden og skyter fra hjørnet av fem-meteren, men Friedel redder.
16.min: Song avslutter svakt utenfor fra hjørnet av sekstenmeteren.
9.min: Sør-Korea mener at Hwang blir dratt ned innenfor straffefeltet, men dommeren vinker spillet videre.
1.min: USA har frispark utenfor hjørnet av sekstenmeteren. Reyna legger hardt og flatt inn, men ballen blir klarert.
Kampen har startet.

På forhånd

USA og Sør-Korea stod for to av VMs største overraskelser sålangt, da de slo henholdsvis Portugal 3-2 og Polen 2-0 i lagenes første kamper.

Portugal og Polen var på forhånd favorittene i gruppe D, men disse tipsene ble gjort til skamme i åpningsrunden.

Hjemmefavoritt Sør-Korea viste tekniske lekkerbiskener og beseiret Polen, laget som slo ut Norge i kvalifieringen. Mens USA sjokkåpnet og ledet 3-0 etter 38 minutters spill mot Portugal.

Det kan dermed bli en særdeles artig kamp mellom de to lagene.