Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2002 Sist oppdatert 18:26

Gratis nyhende- brev frå NRK Sport kvar dag:
Meir informasjon
Andre nyhendebrev

Sør-Koreas første

Vertsnasjonen tok sin første VM-seier i sitt sjette VM i tirsdagens overbevisende 2-0 kamp mot Polen i Busan. Hjemmelaget var totalt overlegne mot Polen i begge omgangene.

Publisert 04.06.2002 13:22. Oppdatert 04.06.2002 15:46.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Svein Strømnes og Sjur B. Kvamme

Sør-Korea - Polen: 2 - 0

Sør-Korea scoret to fine mål og jubelen sto i taket. (Bildegalleri)
Supporterne varmet opp på tribunen før kampen. (Bildegalleri)

Sør-Korea var godt organisert i forsvar, hadde raske overganger og hurtige og skuddvillige spisser i angrepet.

Polen hadde bare noen få sjanser i begynnelsen av kampen, men hadde eller nok med å forsvare seg og å holde tapssifrene nede.

Et mål til Sør-Korea i begge omgangene gjorde at de tok sin første VM-seier på 15 forsøk, og landet seiler nå opp som favoritt til å gå videre fra gruppe-D sammen med Portugal.

Hwang Sun-hong scoret Sør-Koreas første mål og sitt 50. landslagsmål på 98 landskamper. Han er dermed i den eksklusive klubben på 16 personer som har scoret mere enn 50 mål for sitt landslag.

2. Omgang:

92 min: Slutt
91 min: Park skyter en meter utenfor fra 23 meter.
90 min: Polens bestemann Dudek redder nok et skudd fra Ahn.
83 min: Ahn får nok en sjanse, denne gangen redder Dudek skuddet fra høyre hjørne av 16-meteren.
78 min: Perugia-spilleren Ahn får nok en sjanse da han vender bort en polsk forsvarer og skyter fra 20 meter. Skuddet går en halv meter utenfor.
73 min: Sør-Koreas Ahn skyter et løst skudd fra 19 meter.
71 min: Zewlakow skyter over på et frispark fra 18 meter.
63 min: Innbytter Lee skyter en meter utenfor fra kloss hold
57 min: Målscorer Yoo må forlate banen med skade.

53 min: MÅL ! Yoo sender i vei et skudd fra 20 meter som Dudek ikke klarer å holde.

49 min: Dudek redder mesterlig headingen fra Park etter en corner.
46 min: 2. omgang i gang

Sørkoreanske supportere lager liv på tribunen før kampen mot Polen. (Foto: Kim Kyung Hoon /Reuters)

1. Omgang:

46 min: Pause
37 min: Sør-Korea får et mål annullert for offside

25 min: MÅL ! Hwang får stå alene på femmeteren og kan enkelt sette overlegget fra vensteresiden bak Dudek på hel volley. Dette var Hwangs 50. landslagsmål i hans landskamp nummer 98.

20 min: Yo skyter fra 17 meter, men ballen går en meter utenfor.
11 min: Olisadebe dribbler seg gjennom Sør-Koreas forsvar, men blir taklet før han får skutt.
10 min: Anderlecht-spilleren Seol header på en corner, men det blir for løst og Dudek kan enkelt redde forsøket.
5 min: Zurawski legger inn foran mål, men Olisadebe rekker ikke frem.
2 min: Polens Krzynowek kommer fi på venstresiden, men skuddet går en meter utenfor den venstre stolpen.