skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
orderudsaken_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Orderudsaken Sist oppdatert 09:26
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

- Ingen tvil om dødsrekkefølgen

Advokaten til Marie Orderuds arvinger sa at det ikke hersker tvil om dødsrekkefølgen i Orderud-saken, da den betente arvesaken begynte i Oslo Skifterett i dag.

Publisert 21.08.2003 11:56.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
I straffesaken etter trippeldrapet på Orderud gård var politi, påtalemyndighet og forsvarsadvokater uenige om det meste.

Bare ett forhold hersker det ingen tvil om, hevdet prosessfullmektig Rolf Nybakk da han torsdag i Oslo Skifterett holdt sitt innledningsforedrag på vegne av arvingene etter Marie Orderud.

GJENÅPNET: Norges mest omtalte trippeldrapssak er igjen i søkelyset (arkivfoto).
Det er i hvilken rekkefølge de tre ofrene døde, mente Nybakk.

Nybakk hevdet at etterforskningen og selve straffesaken fastslo hvordan drapene ble utført. Det eneste som aldri ble klarlagt, var hvem som var gjerningspersonene.

Detaljer

- Sakens faktum er at Kristian Orderud døde først, dernest Anne Orderud Paust, mens Marie Orderud levde i flere timer før blodtapet gjorde at hun døde, sa Nybakk.

- Det kan ikke gjelde noen spesiell Orderud-rett i denne arvesaken. Det ville være en fornærmelse mot retten i det hele tatt å antyde noe slikt, sa Nybakk.

Til tross for at Nybakk fastslo at dødsrekkefølgen var ubestridelig, brukte han store deler av sitt innledningsforedrag til å gjengi i detalj de grufulle trippeldrapene i kårboligen i pinsen 1999.

- For usikkert

Grunnen til denne detaljerte gjennomgangen er at motparten, som er Kristian Orderuds arvinger, hevder at dødsrekkefølgen ikke kan fastslås med den grad av sikkerhet som loven krever.

Mer avgjørende for utfallet av arvestriden blir trolig påstanden om at saksøkerne vil bruke arven for å gi gården tilbake til Per Orderud når han er ferdig med soningen.

Per Orderud var både odelsgutt og hovedarving til Orderud gård, men ble fradømt arveretten da han ble dømt for medvirkning til overlagt drap på sine foreldre og sin søster.

(NTB)


 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no