skilleHvor er dette?skilleVæret i trøndelag (enkel)SkilleMedarbeiderneskille_slutt
Valg 2003 Trøndelag 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Trøndelag > Valg 2003 Trøndelag
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
NRK TRØNDELAG I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
7005 Trondheim
Tlf. 73 88 12 00
Fax 73 88 12 66

7712 Steinkjer
Tlf. 74 13 42 00
Fax 74 13 42 10

Distriktstredaktør

Nettredaktør


 

Øverlands Minde - tilbud til ungdommen



Publisert 29.08.2003 09:46. Oppdatert 11.09.2003 11:08.

SPØRSMÅL FRA MADS
1. Hvordan stiller ditt parti seg i saken om bruken av Øverlands Minde kunstgress?  Vil ditt parti gjøre noe for at banen  skal kunne brukes til uorganisert aktivitet på lørdager og søndager? Hvis ja, hva skal da til for at dere sørger for at det blir gjort? Hvis nei, hva er da grunnen til at banen skal stå tom to dager i uka? (Lørdager kan banen bare spilles på hvis den blir leid ut, noe som skjer sjelden.)

2. Hvilke tilbud vil ditt parti gi ungdommen i Stjørdal? Hva er garantien/hva skal til for at det dere "lover" skjer?
Mange brutte løfter små, skaper stor mistenksomhet nå,
snart er det tid for valg, grundige svar jeg
krever............... ;)

SVAR FRA TONE LØWE, STJØRDAL SV
1. Stjørdal SV ønsker at banen skal kunne brukes av barn og unge - det var en forutsetning for at vi ønsket å bruke penger på den. En mulighet er selvsagt at banen til enhver tid står åpen - det vil være det beste. For ikke lenge siden vedtok formannskapet at kunstgressbanen skal kunne brukes av uorganiserte når den ikke er leid ut (husker ikke ordlyden) - dette etter forslag fra SV. I første omgang får vi jobbe for at det blir tilgang så får vi se hvordan etterhvert...

2. Stjørdal SV var pådriver for å få til Ungdommens hus og har hele tida passa på at det skal være penger til drift. Vi ønsker at park på Husbyjordet skal inneholde f.eks skaterampe eller annet ungdom ønsker seg. Vi ønsker isbane ved Halsen U om vinteren - mulighet til skøytegåing i sentrum vil være fint.
Ellers er vi selvsagt opptatt av skolen - god voksentetthet og variert undervisning. Jeg kan ikke love for mye, for vi er i mindretall, men jeg kan love at vi skal arbeide for et godt tilbud til ungdommen.

SVAR FRA EINAR FLØTTUM, STJØRDAL HØYRE
1. Stjørdal Høyre ønsker at Øverlands Mindes kunstgressbane skal bli mest brukt. Det er gjennom flest mulig brukte timer pr dag at det vil lønne seg at vi har en kunstgressbane. Dette gjelder også i vinterhalvåret. Dette er det tverrpolitisk enighet om.
I sommer gikk vi inn for at også kunstgressbanen ble benyttet til uorganisert trening i helgene, under forutsetning av at det sto en ansvarlig person som også var tilstede på banen. Åpningstimene som ble vedtatt, kom etter forslag fra meg i formannskapet. Tilbakemeldinger tyder på at dette var en vellykket ordning.

Skal denne ordningen videreføres må den, slik jeg forstår det, behandles politisk.Grunnen til det er at vi har et vedtak som sier at Stjørdal kommune vil bidra med ca 500000,- kroner for å dekke oppunder leieutgiftene som påregnes Øverlands Minde. Resten, det øvrige, forutsettes inndekket ved at lag og organisasjoner skal betale leieavgift. Dette er det et enstemmig kommunestyre som har vedtatt. Dersom vi skal ha gratis utleie av banen, må vi finne en eller annen måte å få til inndekning på. Men Høyre er klar på at vi ønsker optimal utnyttelse av kunstgressbanen, så får vi se hvordan vi eventuelt vil løse dette.

2) Vi har bevilget en god del penger til idrett og organisasjoner som har ungdom som målgruppe. Dette vil vi fortsatt ha som prioritert oppgave.
Høyre har aldri brutt sine løfter på dette området, og noe av det første som ble vedtatt i begynnelsen av forrige periode var at vi bevilget penger for at det ble flomlys på treningsbanen på Øverlands Minde om vinteren, og med en ny kunstgressbane, synes jeg vi har gjort et løft for idrettsungdommen i Stjørdal.

I likhet med mange andre målgrupper som også roper på mere penger og oppmerksomhet, så vil vi i den kommende kommunestyreperiode ha en stor fokus på barn og ungdom omkring deres fritidsaktiviteter. Det er således ingen grunn til mistanke om at Høyre vil "svikte ungommen".

SVAR FRA SVEIN JØRGENSEN, STJØRDAL FRP   
Når det gjelder Øverlands Minde og kunstgress så trodde jeg at banen ble brukt til uorganisert leik og morro i helgene. Hvis så ikke er tilfelle, vil jeg ta opp spørsmålet ved første anledning.

Det tilbudet vi vil gi ungdommen i Stjørdal er først og fremst gratis halleie, dernest vil frp prøve å gi tilbud til alle ungdommer, også de som ikke finner seg til rette i de typiske ball/hall idrettene. Dette vil vi gjøre ved å legge tilrette for andre aktiviteter så som skateboard ramper,motocross,trail, snøscooter løyper osv.

Vi i frp. vil førsøke å ta vare på alle ungdommer og da særlig de som faller utenom de såkalte normale aktivitetene. Ellers vil jeg tro at Stjørdal har et forholdsvis bra tilbud til ungdom med ungdommens hus, cometen osv.
Garantien for at det vi lover skal skje er vanskelig å gi, men hvis frp får rent flertall ved valget (over 50% av stemmene), garanterer jeg at alt vil bli gjennomført. Hvis vi ikke får det, garanterer jeg at vi skal forsøke å få med de andre partiene på de planene vi har.

SVAR FRA JOHAN ARNT ELVERUM 
1. Vi går for mere bruk av Kunstgressbanen i helgene.
2. Vi har et omfattende program. Du kan dette på Ordførerens kontor på Rådhuset.



Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE

Nettmøter

NRK Trøndelag har i løpet av valgkampen hatt nettmøter med åtter partier. Her kan du lese nettlesernes spørsmål og fylkespolikernes svar.

Odins velgerguide

Hver onsdag i valgkampen får du hjelp av Odin Jensenius til å velge rett parti ved årets valg.

Partiene i Trøndelag

Lister, kandidater, valgstatistikk og annet bakgrunsstoff - og du kan stille partiene spørsmål.

Direkte ordførervalg

Steinkjer og Hemne er de eneste kommunene i Trøndelag som gjennomfører direkte valg på ordfører i høst.

Hva kan du gjøre med listen?

Du kan gi personstemme til de kandidatene du vil ha inn, og i år har du større innflytelse enn tidligere.

166 år med kommunalt selvstyre

I 166 år har innbyggerne lokalt hatt anledning til å velge egne folkevalgte organer i kommunene - kommunestyrene.

Forhåndsstemming

Dersom du ønsker det, kan du stemme før selve valgdagen. Det er mulig å stemme på forhånd fra 11. august til 12. september.

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no