skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Advarer mot oljehastverk

Havforskningsinstituttet advarer mot hastverk etter oljeleting i Barentshavet. Den nye regjeringa vil trolig ha økt oljeleting i nord, det samme vil Oljedirektoratet, som mener det er nødvendig med større leteaktivitet i Barentshavet.

Publisert 23.09.2005 07:19.
Av Eirik Palm

- Det kommer ikke til å endre Havforskningsinstituttets syn på saken at Oljedirektoratet ønsker å øke tempoet eller at en eventuell ny regjering vil det, sier administrerende direktør Tore Nepstad i Havforskningsinstituttet. Han mener dagens teknologi ikke er god nok til å gå igang for fullt i nord.

Vil øke tempo

Ap og Senterpartiet presser på under regjeringsforhandlingene med SV for å få økt olje- og gassvirksomhet i Barentshavet. Samtidig er Oljedirektoratet er bekymra over den lave leteaktiviteten på norsk sokkel. Ikke siden 1970 har det blitt gjennomført så få boringer som nå, ifølge direktoratet. Oljedirektør Gunnar Berge har derfor sagt at det er viktig at leteområdene i nord videreutvkles for produksjonsfase. Men Havforskningsinstituttet mener man må vente til alt arbeidet med forvaltningsplanen for Barentshavet er klar.

- Kjenner ikke effekten

- Vi har tidligere uttalt oss om at kravene til nullutspill bør gjelde. Det vi gjør nå er at vi gjentar det varslet ettersom Oljedirektoratet finner det hensiktsmessig å gå ut og påpeke at det kan være behov for å komme tidligere igang, sier Nepstad. Vår mening er at arbeidet med forvaltningsplanen for Barentshavet skal avklare forholdene rundt det, og dette arbeidet er definitivt ikke ferdigstilt. Problemet er at vi ikke kjenner effekten av oljeutslipp der. Og vi har funnet ut at med dagens teknologi så bør man vente.

Bakgrunn: Oljeboring for dummies (15.12.2003)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no