skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

– Natur og ungdom har misforstått

Natur og ungdom er skuffet over at regjeringen deler ut store områder i Barentshavet før forvaltningsplanen er ferdig. - Denne kritikken tyder på at de har misforstått hele prosessen, hevder olje- og energidepartementet.

Publisert 22.06.2005 07:17. Oppdatert 22.06.2005 07:23.
Av Torill Olsen

Natur og ungdoms nestleder, Bård Lahn, er skuffet over at regjeringen deler ut store områder i Barentshavet i 19. konsesjonsrunde før forvaltningsplanen er ferdig.

- Det tyder på at de har misforstått prosessen her, for den kritikken som kommer her er faktisk feil. En har åpnet Barentshavet Syd for helårlig petroleumsaktivitet, og det ble også lagt frem for Stortinget og fikk bred tilslutning i Stortinget våren 2004, hevder Bjørn Kjetil Mauritzen, som er politisk rådgiver i Olje- og energidepartementet.

På denne måten avviser Mauritzen kritikken fra Natur og Ungdsoms nestleder, Bård Lahn, som reagerer på at regjeringen ikke kunne vente til Forvaltningsplanen for Barentshavet var ferdig, før man delte ut 30 nye blokker i den 19. konsesjonsrunde.

Skuffet

- Vi er veldig skuffa over at man deler ut store områder i Barentshavet før den helhetlige forvaltningsplanen for områder er klar, sier Bård Lahn nestleder i Natur og Ungdom.

– Men den skal jo ikke politisk behandles i Stortinget før til neste år, forstår du regjeringa som ønsker å få en kontinuitet i oljeletinga i Barentshavet?

- Denne regjeringa hadde opprinnelig en god plan om å gjennomføre en helhetlig vurdering av virksomhet i Barentshavet før man eventuelt tillater oljevirksomhet. Men nå er det tydelig at det er Høyre som har vunnet gjennom i regjeringa og ønsker å presse på for å få mest mulig oljevirksomhet uten å ta seg tid til å se konsekvenser for fiskeri og miljø i sammenheng, og det er veldig skuffende, sier Lahn.

Grundig prosess

Men Mauritsen i Olje og energidepartementet mener at Natur og Ungdom ikke kan ha fått med seg det grundige arbeidet som allerede er gjort foran valget av leteboringsblokker i Barentshavet.
– Jeg syns jo det er litt uheldig at de ikke har fått med seg de svært grundige prosessene vi har hatt for å komme fram til den beslutningen som regjering og Storting har sluttet seg til.

Bakgrunn: Oljeboring for dummies (15.12.2003)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no