skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Statoil snuser på Øst-Finnmark

I forbindelsen med at det letes etter olje og gass utenfor Øst-Finnmark, har Statoil sett på tomter til eventuelle anlegg for ilandføring av gass i fremtida.

Publisert 01.11.2004 16:59. Oppdatert 01.11.2004 17:00.
Av Susanne Hætta

Fungerende ordfører i Sør-Varanger, Cecilie Hansen fra Senterpartiet, er svært begeistret over tanken på et anlegg i sin kommune:

– Vi syns jo det er veldig interessant, og vi tar dette med i planer som vi legger nå.

Demper forventningene

Letesjef i Barentshavet for Statoil, Ørjan Birkeland, heller kaldt vann i blodet på Sør-Varanger kommune, og de andre kommunene i Øst-Finnmark også, for den saks skyld.

– Jeg synes at Sør-Varanger kommune og andre kommuner skal bruke minimalt med tid og krefter på dette nå, sier Birkeland. Han mener man bør vente og se hvilke resultater leteboringene gir.

Dyreste boringene

Det blir ikke bygd ilandføringsanlegg for gass før man faktisk har funnet gassen. Likevel, Statoil har et håp om å finne gass, og leteboringene i Barentshavet er de dyreste som har vært gjort i Norge. De koster mange hundre millioner kroner.

Uheldig debatt

Ordfører i Vardø, Rolf Einar Mortensen, mener det er for tidlig å starte en debatt om hvor et eventuelt ilandføringsanlegg for gass skal ligge i Øst-Finnmark.

Først må man finne noe under leteboringene, mener Mortensen. Nå bør man avvente litt, så bør kommunene jobbe sammen i Øst-Finnmark regionråd om å utnytte de mulighetene som kan komme i Barentshavet. Uansett er det operatørene som vil bestemme hvor et eventuelt anlegg skal ligge, sier Mortensen.

Bakgrunn: Oljeboring for dummies (15.12.2003)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no