skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Olje-omlasting gir jobb til 40

Sør-Varanger kommune har nå inngått en formell avtale med Bergesen-rederiet, som tar sikte på at en supertanker skal ligge ved Reinøya i Ropelvbukt fra neste år.

Publisert 22.10.2004 07:44. Oppdatert 22.10.2004 10:33.
Av Bård Wormdal

Dette er supertankeren som ifølge avtalen skal ankre opp i Ropelvbukt.

Der skal den tjene som omlastingssentral for olje. Sør-Varanger kommune ser for seg minst 30 til 40 arbeidsplasser og store inntekter til havnevesenet. Kommunen har allede jobbet jobbet i over et år med planene.

Det var 18. oktober Sør-Varanger kommune og Bergesen skrev under en avtale om å bruke «Berge Enterprise» som en fast omlastningssentral for russisk olje for videre eksport til det vestlige markedet.

Enorm gassutbygging

Etter det NRK erfarer er Bergesen først og fremst opptatt av å utvikle et godt samarbeid med det russiske oljeselskapet Rosneft. Bergesen har store forhåpninger til utbyggingen av gassfeltet Stockmann i russisk del av Barentshavet. Rederiet ser for seg at den utbyggingen vil kunne gi rederiet store transportoppdrag til kontinentet og USA.

SFT vurderer saken

Avtalen om omlastning er hemmelig, og ifølge Sør-Varanger kommune er årsaken at det er flere aktører som nå er interessert i dette markedet. Statens forurensningstilsyn vurderer nå om saken trenger en konsekvensutredning i tillegg til de andre utredningene som er foretatt.

Kommunestyret i Sør-Varanger kommune vil ta endelig tilslutning til om en supertanker blir oppankra i kommunen, hvis de andre brikkene faller på plass.

Bakgrunn: Firedoblet oljetransport (27.02.2002)
Siste saker:
Bakgrunn: Oljeboring for dummies (15.12.2003)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no