skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Misliker vente-og-se-holdningen

Kommuner og næringsliv i Øst-Finnmark er alt for passive i forhold til den kommende olje- og gass-satsinga i Barentshavet. Det mener fylkesråd for næring, Hans M. Ellingsen.

Publisert 22.04.2004 07:24.
Av Eirik Palm

Under oljekonferansen i Hammerfest i går, oppfordret han kommunene i østfylket til å hente erfaringer fra Snøhvitutbyggingen for å sikre seg så store ringvirkninger som mulig fra det som skjer på Finnmarkskysten og i Russland.

– Jeg tror nok man har rettet søkelyset mot vest, men så sitter man på ei vente og se-holdning, og det tror jeg ikke er riktig i dag. Hvis man ikke nå reagerer, så blir reaksjonen for svak i ettertid. Og så har man spolert noen sjanser som man har i dag, sier Ellingsen.

Avgjørende

Aktører med erfaringer fra Snøhvit, vil ha en avgjørende betydning om Finnmark skal lykkes med å virdereutvikle næringssamarbeidet innenfor olje- og gassvirksomhet med Nordvest-Russland. Det samme gjelder betydningen av å ha et samlet Øst-Finnmark, der kommuner i øst samarbeider aktivt, sa fylkesråd Hans M. Ellingsen under olje- og gasskonferansen i Hammerfest i går. Han er ikke fornøyd med vente og se-holdningen i øst, og oppfordrer kommunene til å starte med å danne et regionråd.

Enig

Seniorrådgiver Kaare Ramberg i Bedriftskompetanse er selv fra Kirkenes. Han deler dette synet.

– Over tid har jeg selv forsøkt å ta initiativ overfor næringslivet i Sør-Varanger forå å få dem med på å satse i Hammerfest-området. Jeg synes ikke det ble fulgt godt nok opp av lokalt næringsliv.

– Hvis man ikke er aktiv ute i et marked, så får man heller ikke noen aktivitet, sier Ramberg.

– Bra for fiskeri

Fylkesråden avsluttet innlegget sitt med å slå fast at olje- og gassnæring i Barentshavet, vil styrke fiskerinæringa i Finnmark.

– Jeg tror de fleste, enten de er innenfor fiskerinæringa eller andre nræinger, vil kunne soi at det å få en kompetanseheving hos de enkelte folk og næringer, vil være til gunst for næringa.

Bakgrunn: Oljeboring for dummies (15.12.2003)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no