skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Oljeselskapene tatt på senga

Leteboringa etter olje utenfor Sørøya i Finnmark neste høst kan bli utsatt. Årsaken er at oljeselskapene ikke finner godkjent leterigg. Statoil, Hydro og Eni har planlagt å bore tilsammen fire brønner, men nå er tiden i ferd med å renne ut, sier administrerende direktør Sverre Bore i Eni Norge.

Publisert 11.03.2004 07:15.
Av Eirik Palm

Eni Norge innrømmer at selskapet er tatt på senga av riggmarkedet:

- Jeg må si at det er overraskende at riggmarkedet har strammet seg så til som det har gjort, og i løpet av så relativt kort tid, sier Sverre Bore.

Dersom det ikke dukker opp noen leterigg i løpet av få dager, setter selskapet strek over planene om å bore på Goliath-feltet utenfor Sørøya til høsten.

- Allerede jobbes det på overtid. Da står vi overfor at vi må forskyve dette arbeidsprogrammet til neste år.


- Strekker ikke til

Fire letebrønner fra Goliath-feltet utenfor Sørøya i vest til området nord for Varangerhalvøya i øst, skal etter planen bores. Med unntak av den østligste brønnen, er de aktuelle leteområdene fredet for leteboring fra tidlig vår til sen høst. Derfor er tiden knapp, og særlig for Eni Norge, som har sitt borevindu fra 1. september til 15. januar.

Søknadene om boring kommer til å bli anket inn, derfor kommer også saksbehandlingstida til å bli lang. Eni alene trenger to måneder på sin operasjon, og selskapet frykter nå at det kan bli ett års utsettele.

- Det er kort og godt at tida ikke trekker til, sier Bore.

Fremdeles optimist

Men i Hydro har de fremdeles tro på å finne en rigg som er godkjent for Barentshavet. Det sier informasjonssjef Lars Bjelvin.

- Vi jobber intensivt med Statoil for å forsøke å få til en borekampanje, og vi er nå og ser på konkrete rigger til dette formålet, sier han.

Bakgrunn: Oljeboring for dummies (15.12.2003)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no