skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Ja til Barentshavet, nei til Lofoten

Så er det offisielt: Regjeringen sier ja til produksjon av olje i Barentshavet, og foreløpig nei til oljeboring utenfor Lofoten.

Publisert 15.12.2003 15:27.
Olje- og energiminister Einar Steensnæs la fram regjeringens planer for oljeproduksjon i nord på en pressekonferanse i ettermiddag. Da bekreftet han det NRK meldte i forrige uke:

Tidligere tildelte felt i Barentshavet blir gjenåpnet.

Samtidig blir de mest omstridte feltene utemnfor Lofoten - Nrdland VI og Nordland VII - ikke åpnet for oljeutvining før tidligst etter en omfattende gjennomgang som skal være klar i 2006.

Det har vært kraftig intern strid i regjeringen om hva som skal tillates av oljeboring i nord-områdene. Særlig Venstre har vært skeptisk, men nå er altså avgjørelsen tatt:

Fylkesordfører Helga Pedersen (Ap) i Finnmark sier seg svært glad for at regjeringen går inn for å gjenåpne petroleumsvirksomheten i Barentshavet.

- Dette er jeg veldig glad for å høre. Med regjeringens standpunkt kan vi i Finnmark gå inn i 2004 med betydelig optimisme. En åpning for videre petroleumsvirksomhet er helt avgjørende for å skape nye, varige arbeidsplasser i Finnmark, sier Pedersen til NTB.

Hun understreker også at det er viktig at man kommer inn med miljøvennlig teknologi på norsk side i Barentshavet.

- Petroleumsvirksomheten vil uansett gå offshore på russisk side i årene som kommer. Det er svært viktig at man fra norsk side kommer inn og setter en høy miljøstandard for petroleumsvirksomheten, sier Pedersen.

Bakgrunn: Oljeboring for dummies (15.12.2003)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no