skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Studerer Finnmarks oljeframtid

Hydro og Statoil er med på å finansiere framtidsstudie av Nord-Vest-Russland utført av tre forskningsinstitusjoner og et advokatkontor.

Publisert 21.11.2003 10:50. Oppdatert 21.11.2003 10:50.
Av Bård Wormdal

Både Statoil og Hydro er med på å finansiere en framtidsstudie av Nord-Vest-Russland som nå lages av tre forskningsinstitusjoner og et advokatkontor. Også Olje- og energidepartementet, Næringsdepartementet og Utenriksdepartementet støtter det unike forskningsarbeidet.

Tunge fagmiljø

Det er de tyngste russiske fagmiljøene i Norge som nå har gått sammen om å prøve og spå om utviklingen øst for Finnmark de nesten 13 årene - fram til 2015; Norsk utenrikspolitisk institutt, Fridtjof Nansens Institutt, Econ og advokatfirmaet Wikborg Rein, på grunn av selskapets omfattende kjennskap til utviklingen i russisk rett.
Forsker Bjørn Brunstad mener det er helt naturlig at norske oljeselskap bruker penger på studien. Forskerne peker på at det har vært store endringer i Nord-Vest-Russland de siste ti årene, men mener forandringene kan bli enda større den neste tiårsperioden. Arbeidet skal munne ut i fire mulige utviklingsretninger, basert på samfunnvitenskapelige metoder. Forskningsarbeidet skal være ferdig neste sommer.

Bakgrunn: Oljeboring for dummies (15.12.2003)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no