skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Gransker hele Barentshavet

For første gang blir det nå gjennomført en omfattende geologisk og geofysisk undersøkelse av hele Barentshavet for finne nye olje- og gassforekomster.

Publisert 30.09.2003 09:41.
Av Bård Wormdal

Rogalandsforskning og det russiske konsernet PetroAlliance skal sammen foreta en studie av både russisk og norsk del av Barentshavet.

Petro Allliancee er det største serviceselskapet for den russiske oljeindustrien. Administrerende direktør i Rogalandsforskning, Kjetil Martin Stuland, bekrefter at flere amerikanske oljeselskaper allerede er interessert i å kjøpe opplysninger fra det norsk-russiske samarbeidet.

Rogalandsforskning er Norges største uavhengige forskningsinstitusjon for petroleum. Stuland mener det nå er en svært interessant utvikling for petroleumsvirksomhet i nordområdene.

I første omgang vil det norsk-russiske samarbeidet ikke omfatte omstridt område mellom Norge og Russland – et område som er større enn hele Nordsjøen. Men avtalen omfatter et samarbeid også om dette området, når en grenseavtale mellom Norge og Russland er klar.

Bakgrunn: Oljeboring for dummies (15.12.2003)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no