Kamera Kristiansand
Kamera Kristiansand
skilledagenspromoskilleVærlogo
Toppbanner Sørlandet Sanketeina 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Sørlandet > Sanketeina Sist oppdatert 19:53
NRK Sørlandet
Postboks 413
4664 Kristiansand

TELEFON
38 12 12 12
TELEFAKS
38 12 17 99

Nettredaktør
Gunnar Kleiberg

Distriktsredaktør
Steinar Nielsen

E-post:
sorlandet@nrk.no

 

Kjapt og internasjonalt

I formiddagssendinga fra mandag til og med torsdag i uke fem, er kjapp matlaging med internasjonalt tilsnitt vårt tema.

Publisert 29.01.2002 10:20. Oppdatert 30.01.2002 10:44.
Vi befinner oss på Kafe Munken, som ligger i tilknytning til Internasjonalt senter i Arendal.

Kokk Tore Åsmund Vestrum viser hvordan vi kan lage spennende, raske og gode retter. Han er først ute med

Frutti la Mar fra Hong Kong

Til denne østeninspirerte skalldyrretten trenger du;

1/2 boks krepsehaler i lake
1/2 boks crabstick i lake
1/2 boks reker i lake
1/2 boks hermetiske blåskjell

Finhakk hvitløk og persille, som freses i solsikkeolje. Tilsett estragon, østerssaus og bambusskudd i strimler (helst ferske skudd). Ha skalldyrene i gryta og hell over et glass Hong-Kong saus og litt hjemmelaget sitronvin. Server med ris, pynt med Parma-skinke.

Fennikel-dressing

1/2 fennikel, finskåret
hakket persille
hakket peppermynte

Alt stekes i smør, reduseres med fløte og en dash sitronvin. Avkjøles og tilsettes 1/2 boks creme fraische.

På tallerkenen

Tre typer salat legges opp, med dressingen i midten. 1/2 lime, cherrytomater, tannpirker med to typer oliven, reddik, sukkermelon, basilikum, grønn, rød og gul paprika. Jomfruolje med oregano og vineddik.

Ad sitronvin: Vår kokk lager den selv som en aperitiff, men en søt hvitvin tilsatt sitron kan også brukes.

De litt uvanlige ingrediensene i rettene kan skaffes i asia-butikker.

Vår kokk lover at denne retten knapt tar mer enn fem minutter å tilberede.

Tortellini med kjøtt

1. pk. fersk tortellini kokes i 7 min.

Lag saus av:
50 gr. margarin
2 sp. hvetemel, som spes med
fløte
1/2 beger creme fraiche
en klatt Blue Cream-ost
sitron-vin og smaksettes med
pepper,
salt,
aromat.

Hakket hvitløk, persille og basilikum freses i olje.
Tilsettes 1/2 boks mais, 1/2 glass Dolmio salsa og ekstra hvitløk.
Alt blandes med tortellinien og serveres på en seng av frisk spinat, sammen med smørdampede sukkererter og stekte skiver av aubergine.

Lag salat med cherrytomater, 2 sorter oliven, redikker, agurk og paprika. Pynt med urter, og dress med vineddik og jomfruolje.

Squash, bacon og svinegryte

1 pakke strimlet edelgris
1 pakke bacon i terninger
squash. Alt dette krydres med gurkemeie.

rød, grønn og gul paprika
selleristang
østers-sopp
bambusskudd

Lag saus av:

fløte
creme fraische
seterrømme
hakket persille
evt. litt maizena
litt vin

Serveres med ris eller potetstappe samt salat. Pyntes med urter.

Lammeburger a`la Munken

1/2 kg. lammehakk

Kjør løk, hvitløk, frisk rød/grønn pepper og frisk paprika i hurtigmixer.
Riv fersk ingefær

Tilsett:
pepper, salt, muskatnøtt, kokt ris, potetmel, egg og litt soyasaus.

Bland alt og lag kaker på ca. 200 gram.

Saus av østerssopp, paprika, orientalske grønnsaker, hvitløk, vin, fløte, creme fraische, seterrømme, perille, vin og curry paste.

Serveres med rosenkål og poteter. Pyntes med salat og friske urter.






Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Sørlandet på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Sørlandet!
Mer

Sørlandet

Her finner du nyheter fra Agder-fylkene:



 
10 SISTE NRK SØRLANDET
10 SISTE SPORT FRA NRK SØRLANDET
10 SISTE FRA NRK NYHETER
10 SISTE FRA NRK SPORT
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no