OVERSIKT
NYHETER
SPORT
KULTUR
MUSIKK
FAKTA
UNDERHOLDNING
BARN
UPUNKT
NRKBangla
Informasjon om nettstedet Bangladesh Nettressurser Fjernsynsserien Bangladesh og Norge

Her er du: NRK > Undervisning > Bangla > Norge og Bangladesh

Oppdatert 25.10.2001 10:16

BILDEGALLERI

Banner sharmin 100
Banner Daniel 100
Disse nett-sidene er laget med støtte fra Norad - Direktoratet for utviklingssamarbeid.

 

Historien om Bogi

Publisert 04.09.2001 13:34

Bogi kan ikke høre eller snakke. Da hun var 12 år ble hun sendt til India og seksuelt misbrukt fordi foreldrene ikke hadde råd til å fø opp en datter som ikke kunne giftes bort.

Fattig familie

Foreldrene til Bogi har to døvstumme døtre, Bogi og søsteren Lucie som er to år yngre. Som en fattig familie var det svært vanskelig for foreldrene å finne penger nok til en medgift som kunne friste noen til å gifte seg med en døvstum jente.

Dermed så det mørkt ut for familien, med en framtid med to ekstra munner å mette, der det var lite håp om at de to søstrene kunne bidra noe særlig til å økte familiens inntekter.

Bogi ble solgt

Så da foreldrene fikk tilbud om penger fra en inder som ville "gifte" seg med Bogi, var det vanskelig å si nei. Bogi ble brakt til en landsby i India, men det var ikke snakk om noe ekteskap. Den 12 år gamle jenta ble seksuelt misbrukt av en rekke menn. Situasjonen hennes ble verre og verre til hun etter to år klarte å løsrive seg fra dette slaveriet og haike hjem til Bangladesh.

Fikk hjelp av organisasjon

Bogi hadde ikke noe annet alternativ enn å returnere til familien som hadde "solgt" henne til sex-slaveri. Men Bogi var heldig og fikk hjelp av en av de mange ikke-statlige organisasjonene som arbeider for å bedre kvinners situasjon i Bangladesh. De som arbeidet i ACD, organisajonen som hjelper Bogi, prøver å lære jenter som har opplevd lignende ting som det Bogi har et yrke slik at de ikke blir en stor byrde for familien.

ACD arbeider også for at de må bli større åpenhet omkring slike saker, og de formidler kunnskap om hva lover og regler sier og hvilke institusjoner i samfunnet som kan hjelpe dem dersom de bir utsatt for overgrep av forskjellig slag.

Flere med samme skjebne

Det er særlig langs grensen til India at fattige jenter risikerer å bli "solgt" som sex-slaver. I India finnes det mange bordeller og det er stor etterspørsel etter kvinner og jenter fra Bangladesh der. ACD arbeider med å stoppe denne trafikken av jenter fra Bangladesh til India.

ACD er en organisasjon som får støtte av bistandsorganisasjoner i Europa, deriblant Norad. Støtten til ACD er del av arbeidet for å bedre menneskerettighetene i Bangladesh, noe som er en av Norads mål i bistandsarbeidet.

(Kilde: Carl-Erik Christoffersen, Norad)



 
 
Banner Norad grønt 140
Bangladesh i lyd og bilde
Til Bangla-forsiden
AKTUELLE TEMA

NORSK BISTAND

Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   03.01.2009 08:28