skille_sluttUkens listeskilleDiskuter språk!skilleSe Nett-TVskille_slutt
Typisk norsk 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Typisk norsk Sist oppdatert 14:52
Typisk norsk
Dropout Productions
Sandakerveien 24c
0403 Oslo
-
-
NETTJOURNALIST
Fredrik Støbakk

 

Om Typisk norsk

Hvem palataliserer mest? Hvorfor er det lov å si hæstkuk til en politimann i Nord-Norge? Kan en nordmann være en kvinne? Hva heter egentlig den tingen man setter varme kjeler på? Fra hvilket land kommer ordet besserwisser? Går det norske språket til helvete? Og hva er egentlig Typisk norsk?

Publisert 12.03.2004 00:06. Oppdatert 17.03.2004 16:24.
Norge har flere offisielle språk og et nesten uendelig antall dialekter og sosiolekter. I dette språkkaoset finner vi Petter Schjerven, programleder for Typisk norsk, med tusenvis av ubesvarte spørsmål.
Gjennom programserien treffer vi språkeksperter, ordbokforfattere, bokstavtellere, kryssordfantaster, baklengspratere, runeforskere og mange andre språkentusiaster fra hele landet. Vi oppsøker språkets kjente og uutforskede sider, frisker opp gamle språkkunnskaper, følger dagens språkutvikling og ser tilbake på språkhistoriske begivenheter.

Petter Schjerven er programleder for Typisk Norsk.

Hver onsdag klokken 19.55 fra 24. mars til 12. mai vises Typisk Norsk på NRK1. Programmet har flere faste innslag der vi ønsker innspill, tips og spørsmål fra seerne. I spalten ”Ukens gjest” får vi besøk av forskjellige kjente personer som er spesielt interessert i språk og kommunikasjon, og som svarer på innsendte spørsmål. Gjennom ”Ukens ti på topp-liste” skal det kåres alt fra dårlige oversettelser av utenlandske filmtitler til ord og uttrykk man ikke bør prøve seg på i beruset tilstand. Dere kan også delta i konkurransen ”Gjett dialekten”, som hver uke presenterer en ny dialektnøtt.


 
NETT-TV
AVSTEMNING

10 SISTE TYPISK NORSK
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no