skillePuls TV på nettskilleStemmer fra arkivetskillemobil banner 115 x 55skille_slutt
Styrk live 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Styrk Sist oppdatert 08:03
 
 

Engler - mer enn glansbilder?

Er engler Guds sendebud eller menneskenes hjelpere? Passer døde slektninger på fra "den andre siden", eller er det bare fantasifulle forklaringer? I STYRK live møter du eventyrer Lars Monsen som ble reddet fra å bli drept av isbjørn, og Lisbeth Thøgersen som unngikk bussbombe fordi hun hørte en stemme.

Publisert 03.12.2003 15:08. Oppdatert 13.12.2003 11:27.

Hjelpende stemme

I kveldens STYRK Live møter du mennesker som har vidt forskjellige erfaringer, opplevelser og forklaringer på dette emnet.

En engel advarte Rigmor Thøgersen.
- Om det var Gud selv eller en engel vet jeg ikke, men jeg hørte en mannsstemme som ba meg dra tilbake til Jerusalem tidligere enn planlagt. Hadde jeg ikke fulgt rådet, hadde sønnen min og jeg vært drept i en terroraksjon, forteller Lisbeth Thøgersen som opplevde at den bussen hun skulle ha tatt ble sprengt i filler en selvmordsbomber i Israel.

Vi møter også professor i nevropsykologi, Per Andersen, som ikke er i tvil om at mennesker snakker sant når de forteller om sine møter med engler, men han har helt andre og mer jordnære teorier om hva som forårsaker slike opplevelser.


Respekt for naturen

Lars Monsen opplevde det åndelige i naturen.
Villmarksmannen Lars Monsen på sin side sier: - Kall det hva du vil, men at det er noe på den andre siden blir helt innlysende når du i månedsvis oppholder deg alene i naturens stillhet. Jeg vil si det som indianerne. Det er en "way of life" og jo mer åndelig det blir, jo mindre kan man snakke om det, forsetter Monsen som ikke betegner seg som religiøs i vanlig forstand.

Lars Monsen har den største respekt for naturen, og har alltid vært opptatt av at han ikke tar liv om han ikke må. Slik også med en mannevond svartbjørn som yppet seg et halvt døgn mot Monsen og hundene hans i villmarka.

- Til slutt valgte jeg å pakke sakene og flykte over et elvestryk med bikkjene. Alle reddet vi livet, og som takk ble jeg senere vekt i tide til å drepe en isbjørn som var iferd med å angripe mens jeg sov, sier Lars Monsen som fra tid til annen også opplever gode tegn fra sin avdøde bror og mor.


Englemaler

Blant andre treffer vi også lærer Winfred Walter som hjelper folk til å komme i kontakt med sine egne engler, reggisør Runar Hodne som ofte har fått hjelp fra dem når han har stått fast i sitt kreative arbeid og psykolog Lise Z. Brodal som mener det er vanskelig å skille mellom mystiske og psykotiske opplevelser.
"Engledama" Rigmor Fjeldstad.


Rigmor Fjeldstad kaller seg selv "engledama" og har malt engler i årevis. En smakebit på utstillingen "Engler daler ned i skjul" får du ved å klikke her: Rigmors engler

Chatgjest denne gangen er religionshistoriker Kjell Oskar Selman.

LENKER

 
Styrk i avspiller
Chat med Yasmin
- Modige gjester!
20 SISTE STYRK LIVE
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no