skillePuls TV på nettskilleStemmer fra arkivetskillemobil banner 115 x 55skille_slutt
Styrk live 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Styrk Sist oppdatert 08:03
 
 
23. november

Gjør det godt å dømme andre?

Petter Nome ber oss ta et standpunkt. Han ofret jobben sin for noe så håpløst som å hindre krig. Hanne Cecilie Widnes ble fordømt av ledere i kristne organisasjoner fordi hun ble gravid utenfor ekteskap. Hun sier at andre har tatt abort for å unngå slike situasjoner. Hvor går grensen mellom det å ta et standpunkt og det å dømme andre?

Publisert 20.11.2003 16:46. Oppdatert 24.11.2003 17:11.

Kjærlighetsbarn

- Etter fem måneder byttet vi de berømte ringene med et tre måneder gammelt kjærlighetsbarn innenfor brudekjolen. Det var disse ordene i Vårt Land som førte til at nåværende generalsekretær i Norges Kristelige Studenterforbund, Hanne Cecilie Widnes, opplevde fordømmelse fra eget miljø.

- En ting er at de fordømmer meg, men de fordømmer også barnet mitt og det sårer meg. Problemet er at i en del kristne miljøer kan slik fordømmelse virke sterkt på unge mennesker og drive dem til å ta abort når de egentlig ønsker å bære fram barnet, sier Hanne Cecilie.

Sønnen er i dag syv år og har fått to brødre.

Politisk korrekt

- Det er ukult å være politisk korrekt, men det er viktig å tørre å si hit, men ikke lenger. Oppropet mitt mot Bush kostet meg jobben, men jeg ville nok gjort det samme igjen. "Sommeråpent" blir nokså smått i forhold til det saken gjelder. Det jeg gjorde rokker nok ikke Bush, men nå kan jeg i alle fall se meg i speilet om morran.

Det sier Petter Nome som mottok drapstrusler etter sin deltagelse i TV 2s debattprogram Tabloid i forbindelse med Irak-krigen og fikk politiekskorte ut av TV 2-studio.

Disse kommer også

Forsvarsadvokat Harald Stabell er chatgjest hos Yasmin Syed på NRK 2. I tillegg kommer Fatma Suslu som tok av seg sløret etter 11. september fordi hun opplevde at nordmenn ble mer negativt innstilt til muslimer, samtidig som flere muslimer oppfattet henne som altfor liberal.


 
Styrk i avspiller
Chat med Yasmin
- Modige gjester!
20 SISTE STYRK LIVE
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no