skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
P2-teatret_toppbanner_3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > Radioteatret > P2-teatret Sist oppdatert 11:30
 
PREMIERE:

Ifigeneia

For første gang sender Radioteatret et stykke av dramatikeren Finn Iunker. Han tar oss med tilbake til mytiske tider - kanskje for å fortelle oss noe om oss selv og vår egen tid?

Publisert 09.02.2006 14:02.
Av Gry Elise Jacobsen

Ved siden av Jon Fosse, er ingen norsk nålevende forfatter mer spilt i det store utland. Radioteatret er stolte av å kunne presentere Finn Iunkers stykke «Ifigeneia» for radio.

IFIGENEIA: Gisken Armand som Klytaimnestra, Mariann Saastad Ottesen som Ifigeneia og Øyistein Røger som Agamemnon (foto: Hege Stabell, NRK).


For sanser og intellekt

I radiodramaet «Ifegneia» utfordrer unker sansene såvel som intellektet. Han tar oss med tilbake til greske og mytiske tider, hvor Agamemnon er i ferd med å ofre sin egen datter Ifegneia – for å redde sin egen ære. Hvor langt er man villig til å gå for ære og makt? Og hvor stor kan egentlig egoets drift bli? Når disse spørsmålene belyses er det ikke vankselig å se paraleller i vår egen tid, og vårt eget krigerske og absurde verdensbilde akkurat nå.

Blå fugl vinner på vingene

Fjorårets Blå fugl-vinner Morten Cranner har regien I dette stykket, med makker og lyddesigner Tormod Nygaard ved sin side. I likhet med vinnerstykket «Melancholia» fra 2004, er også dette stykket produsert i 5.1-surround.

Radarparet har også laget musikken til stykket, som blant annet fremføres av Elias Akselsen.

Hør det!

«Ifigeneia» sendes søndag 12. feb. kl. 15.03 og ettefølgende mandag kl. 19.30 i P2.

Ifigeneia

Av Finn Iunker
Regi: Morten Cranner
Lyddesign: Tormod Nygaard
Musikk: Morten Cranner/ Tormod Nygaard
Medvirkende: Øystein Røger, Mariann Saastad Ottesen, Gisken Armand, Per Christian Ellefsen, Sverre Solberg, Janne Formoe, Cecilie Mosli, Trond Espen Seim m.fl.


 
Radioteatret går løs på monstret
Fruen fra havet
10 SISTE RADIOTEATER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no