skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

- Irak på vei mot borgerkrig

Volden i Irak krever nye ofre hver dag. Her forsøker en irakisk politimann å holde orden etter en bilbombeeksplosjon i Bagdad i dag. (Foto: Ahmad Al-Rubaye/AFP/Scanpix)
Volden i Irak krever nye ofre hver dag. Her forsøker en irakisk politimann å holde orden etter en bilbombeeksplosjon i Bagdad i dag. (Foto: Ahmad Al-Rubaye/AFP/Scanpix)
Irak er på vei mot full borgerkrig, og USA bør begynne å trekke styrkene sine ut av landet, mener et flertall av befolkningen i USA.

Publisert 07.03.2006 11:20.
SE OGSÅ:
ALT OM:
80 prosent av amerikanerne mener spredningen av voldshandlinger i Irak den siste tiden har gjort faren for borgerkrig i landet mer sannsynlig. 52 prosent mener Bush-administrasjonen nå bør begynne å trekke tilbake de amerikanske soldatene fra Irak, viser meningsmålingen som avisen Washington Post og TV-kanalen ABC News offentliggjorde i dag.

Få amerikanere tror president George W. Bush har en klar plan for Irak. (Foto: Eric Draper/Det hvite hus/AFP/Scanpix)
57 prosent sier krigen i Irak ikke er verdt å kjempe for de amerikanske styrkene, en økning på 2 prosentpoeng siden forrige måling i januar. Tallet på amerikanere som mener det fortsatt er verdt å ha amerikanske soldater i det voldsherjede landet har gått ned 2 prosentpoeng i samme tidsrom, og er nå på 42 prosent.

Mange misfornøyd med Bush

I målingen sier 65 prosent at de ikke tror Bush-administrasjonen har en klar plan for det voldsherjede Irak. I tillegg scorer presidenten svært lavt på saker som har å gjøre med blant annet helsevesenet, håndteringen av orkanen Katrina, USAs økonomi og internasjonale forbindelser, som bidrar til at bare rundt 41 prosent av befolkningen nå sier seg generelt fornøyd med president Bush - den såkalte "overall approval rating". 58 prosent sier seg generelt misfornøyd med presidenten ("disapproval rating").

1000 mennesker ble intervjuet i målingen, som fant sted i perioden 2. til 5. mars. Målingen har en feilmargin på pluss/minus 3 prosentpoeng.

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no