skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Bilbombene herjer Bagdad

Mens bilbombene eksploderte i rask rekkefølge i Bagdad, gikk opprørere til angrep mot politi og soldater nord for den irakiske hovedstaden.

Publisert 26.12.2005 18:22.
2. juledag ble en av de blodigste dagene i Irak siden valget på ny nasjonalforsamling 15. desember. Over 20 mennesker ble drept og mange flere såret i løpet av dagen.

I hovedstaden Bagdad eksploderte hele fire bilbomber. De gikk av i rask rekkefølge under morgenrushet da folk var på vi til jobb, og til sammen ble fem mennesker drept og 15 såret, ifølge amerikanske militære kilder.

Senere på dagen eksploderte en parkert motorsykkel full av eksplosiver på en markedsplass i et sjiamuslimsk nabolag i Bagdad. Minst tre personer ble drept og 23 andre såret, opplyser politiet.

Rammer politiet

Det er politiet og de irakiske væpnede styrkene som har vært mål for de blodigste og best organiserte angrepene den siste tiden.

En kontrollpost nord for hovedstaden ble angrepet av væpnede opprørere tidlig på morgenen, og kampene endte med at minst fem politifolk og seks opprørere ble drept. Al-Qaida i Irak tok på seg ansvaret for hendelsen, og hevdet at hele 20 politimenn ble drept, et tall som imidlertid avvises av politikilder.

Koordinerte angrep

Også i landsbyen Dhabab, 100 kilometer nord for den irakiske hovedstaden, ble fem soldater drept i flere samordnede angrep i løpet av morgentimene 2. juledag.

I Falluja vest for hovedstaden gikk en opprører løs på politirekrutter utenfor et treningssenter, og drepte to personer før han utløste eksplosiver i et selvmordsbelte og tok sitt eget liv.

Samtidig ble en person drept og to alvorlig såret i et angrep mot en bensinstasjon i den nordlige byen Kirkuk, ifølge politiet. Angrepet kom etter at opprørsgruppen Ansar al-Sunna nylig advarte eiere av bensinstasjoner mot å innføre høyere bensinpriser i samsvar med krav fra de sentrale myndighetene i Bagdad.

(NTB-Reuters)

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no