skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Rice i Bagdad

USAs utenriksminister Condoleezza Rice kom i dag på et overraskende besøk til Irak og forsikret de irakiske lederne om at USA vil stå løpet ut.

Publisert 11.11.2005 17:28.
Condoleezza Rice traff blant andre Iraks statsminister Ibrahim Jaafari i Bagdad i dag. (Foto: Ahmad al-Rubaye/ Reuters/ Scanpix)

Condoleezza Rice traff blant andre Iraks statsminister Ibrahim Jaafari i Bagdad i dag. Rice har tatt mål av seg til å få bukt med de omfattende voldshandlingene mellom ulike etniske grupper i Irak, som også koster stadig flere amerikanere livet.

Hun var knapt landet i Bagdad før meldingen kom om at tre irakiske politimenn var drept. Rice fløy fra Bahrain til Mosul i Nord-Irak der det har vært omfattende sammenstøt mellom kurdere og sunniarabere den seneste tiden.

Bygge bro

Etter et kort opphold i kurdernes oljehovedstad, dro Rice videre til Bagdad.

- Jeg ønsker å understreke hvor viktig det er å bygge bro over etniske og religiøse motsetninger. Irak skal være et land for alle, sa Rice etter samtaler med landets ledere.

Men hun legger ikke skjul på at landet står foran en vanskelig tid, og valget på nasjonalforsamling 15. desember blir en ny prøvestein på hvor langt den demokratiske utvikling er kommet.

Rundreise

Etter samtaler med statsminister Ibrahim al-Jaafari og sunniarabiske ledere, var Rice full av lovord over måten det desillusjonerte sunniarabiske mindretallet var tatt inn i varmen på etter å ha vært den herskende klasse under president Saddam Hussein.

Rice skal gjennomføre en rundreise i Midtøsten til blant annet Israel, de palestinske områdene og Saudi-Arabia, men Irak sto ikke på den opprinnelige reiseplanen.

Observatører tror at Rice trolig også finner rom for et besøk i Amman etter terroraksjonen onsdag kveld.

(NRK-AFP-Reuters)

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no