skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Nær enighet om grunnlov

Sjiamuslimene og kurderne i Irak er blitt enige om et «endelig» forslag til grunnlov for landet, men venter fortsatt på grønt lys fra den skeptiske sunnimuslimske minoriteten.

Publisert 27.08.2005 10:36. Oppdatert 27.08.2005 10:39.
Det var store demonstrasjoner mot grunnlovsforslaget i Kirkuk i går. (Foto: Scanpix / AFP)


– Fra sjiamuslimene og kurderne er forslaget nå endelig, og vi venter på svar fra sunnimuslimene, sier den kurdiske forhandleren Mahmud Othman.

Møtes søndag

Ifølge Othman ble løsningsforslaget gitt til sunnimuslimene fredag, og et svar må være på plass før nasjonalforsamlingen samles til et ekstraordinært møte for å godkjenne grunnlovsforslaget søndag.

Ifølge presidenten i nasjonalforsamlingen, Hajim al-Hassani, som selv er sunnimuslim, har sjiamuslimene kommet med flere forslag til endringer i grunnlovsforslaget, i et forsøk på å møte sunnienes krav.

Krav

Ifølge Hassani har sunnimuslimenes representanter i forhandlingene ikke tatt endelig stilling til det nye utkastet, men endringsforslagene har tatt utgangspunkt i de kravene sunniene tidligere har reist.

En talsmann for Iraks sjiamuslimske visestatsminister Ahmed Chalabi kunngjorde tidligere at det var oppnådd enighet om den nye grunnloven, men han ble raskt imøtegått av både Hassani og en talsmann for Iraks kurdiske president Jalal Talabani.

– Vi har ikke kommet fram til enighet, sa Hassani.

– De snakket til langt på kveld om en mulig avtale, men det er ikke særlig klart, sa Talabanis talsmann Kameran Qaradaghi.

(NTB-AFP-Reuters)

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no