skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

17 drept av bilbomber

Minst 17 personer er drept i en rekke selvmordsangrep i Irak i dag. Antall bombeaksjoner er blitt kraftig trappet opp etter at Irak for fem dager siden fikk sin første demokratisk valgte regjering på 50 år.

Publisert 02.05.2005 18:52. Oppdatert 02.05.2005 19:34.
I Mosul i Nord-Irak ble fire personer drept da to bomber eksploderte i sentrum med kort tids mellomrom. Sju andre personer ble såret i angrepene, som rammet en travelt område av byen. For fem av de sårede er tilstanden kritisk, opplyser et av sykehusene i byen.

En amerikansk soldat ved en av bilene som eksploderte i Bagdad i dag. (Foto: Ali al-Saadi/AFP/Scanpix)

- Selvmordsaksjonistene detonerte bombene i nærheten av en amerikansk bilkortesje, opplyser en talsmann for det amerikanske forsvaret.

Bagdad hovedmål

I Bagdad-området ble minst 13 mennesker drept da fire bilbomber eksploderte i formiddag.

Irakerne hadde håpet på mindre vold i gatene etter at den nye regjeringen kom på plass, men 16 bilbomber har eksplodert i Bagdad siden regjeringen ble dannet sist torsdag. Både irakiske sikkerhetsstyrker og sivile er rammet.

Offentlige beregninger antyder at minst 100 mennesker er drept og mer enn 150 skadd i voldsangrep etter det historiske valget 30. januar.

General unnslapp

Den ene bomben i dag eksploderte i Huriya-distriktet nordvest i byen. Den var rettet mot en generalmajor som er en sentral tjenestemann i innenriksdepartementet. Ingen ble drept i dette angrepet, men tre av generalens livvakter ble såret.

Den andre bomben gikk av i Karrada-distriktet sør i Bagdad. Bomben eksploderte i en travel handlegate og ødela en boligblokk og fem-seks biler. Minst ni forbipasserende ble drept og ti såret i dette angrepet, ifølge politiet.

En tredje bombe eksploderte i Zayouna-distriktet i Bagdad. To politimenn og to sivile ble drept, og minst fem mennesker ble såret.

Den fjerde bomben eksploderte da en selvmordsbomber kjørte en bil inn i en irakisk militærkortesje i Tarmya, 25 kilometer nord for Bagdad. Fire personer ble såret i angrepet.

(NRK-NTB-AFP)

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no