skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Nye trusler fra al-Qaida-topp

Al-Qaidas nestleder Ayman al-Zawahri kommer med nye trusler mot Vesten i et videoopptak vist på TV-kanalen Al-Jazeera i dag.

Publisert 20.02.2005 17:46.
Al-Qaidas nestleder Ayman al-Zawahri kommer med nye trusler mot Vesten i et videoopptak vist på TV-kanalen Al-Jazeera i dag.

Zawahri sier at «det nye korstoget» mot den islamske verden vil være mislykket og at tusenvis av mennesker vil bli drept. Regjeringer kan ikke hindre al-Qaida i å gjennomføre angrep. Bare respekt for islam og en slutt på aggresjonen mot muslimer kan gjøre Vesten trygg, sier Zawahri.

Det er ikke kjent når opptaket er gjort. En etterretningskilde i USA sier det er for tidlig å si om opptaket er ekte, men at de vil undersøke videoen nøye.

Propagandasjef drept

Irakiske sikkerhetsstyrker har drept en av opprørslederen Abu Musab al-Zarqawis propagandasjefer, ifølge regjeringen i Irak.

Adel Mujtaba, også kjent som Abu Rim, ble drept i en aksjon 11. februar. Myndighetene mener Mujtaba har stått bak «terrornettsider» på nettet.

– Han forherliget drapene på uskyldige mennesker og offentliggjorde bilder som omfattet tortur av gisler, heter det i en kunngjøring fra regjeringen.

To andre av Zarqawis såkalte propagandasjefer er blitt henholdsvis arrestert eller drept, ifølge myndighetene, som ikke ga flere detaljer.

(NTB-Reuters-AFP)

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no