skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 
De franske journalistene Christian Chesnot og Georges Malbrunot kan snart være satt fri. (Foto: Al Jazeera/Reuters/Scanpix)
De franske journalistene Christian Chesnot og Georges Malbrunot kan snart være satt fri. (Foto: Al Jazeera/Reuters/Scanpix)

- Gislene trolig snart fri

De to franske journalistene som holdes som gisler i Irak, skal være overlevert til en irakisk gruppe som ønsker å løslate dem om kort tid.

Publisert 02.09.2004 21:29. Oppdatert 02.09.2004 21:53.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Det er sjefredaktøren i den franske avisen Le Figaro, Jean de Belot, som sier dette i et intervju med radiokanalen France Info nå i kveld. Den ene av de franske journalistene arbeider for avisen Le Figaro.

- De siste opplysningene vi har, er at Christian Chesnot og Georges Malbrunot er overlevert til en irakisk sunnimuslimsk geriljagruppe, en opposisjonsgruppe vi vet for få dager siden ønsket de to gislene satt fri, sier de Belot.

Gisseltakingen har vakt sterke protester over hele Frankrike. (Foto: AP/Scanpix)
Kort tid etter bekreftet den franske kulturministeren Renaud Donnedieu de Vabres at gislene ikke lenger var i gisseltakernes varetekt.

Mellommenn

Geriljagruppen som nå har fått overlevert gislene, kan bli brukt som et mellomledd mellom de islamistiske kidnapperne og myndighetene som forsøker å få dem løslatt.

De to journalistene ble tatt til fange mellom Bagdad og Najaf av en gruppe som kaller seg Iraks islamske hær 20. august.

Gruppen krever at Frankrikes forbud mot å bære religiøse symboler som muslimske hodesjal på franske skoler må oppheves, men franske myndigheter har nektet å bøye seg for dette kravet.

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no