skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 
En av de drepte etter det amerikanske flyangrepet bæres bort av sine landsmenn. (Foto: Reuters/Scanpix)
En av de drepte etter det amerikanske flyangrepet bæres bort av sine landsmenn. (Foto: Reuters/Scanpix)

Minst 20 drept i flyangrep

Minst 20 personer er drept og flere andre såret i amerikanske flyangrep mot mål i den irakiske byen Falluja, opplyser sykehuskilder og amerikanske militære kilder.

Publisert 02.09.2004 17:32.
To hus ble ødelagt da to raketter eller en kraftig bombe traff et boligområde i byen.

En irakisk gutt i krateret etter det amerikanske bombeangrepet i Falluja i dag. (Foto: Reuters/Scanpix)
Målet for angrepet var bygninger det amerikanske militæret mener den ettersøkte islamisten Abu Mussab al-Zarqawi bruker som «trygge» skjulesteder.

Tre barn og én kvinne skal være blant de drepte.

– Vi har nå 17 drepte og seks sårede, sier Seifeddin Taha, som er lege på et av byens sykehus. Tre andre ble trukket fram fra ruinene da bulldosere kom for å rydde opp torsdag.

– Alle de sårede er familiemedlemmer. Blant de drepte kan det være to eller tre barn, men kroppene er revet i stykker så det er vanskelig å si, legger han til.

Angrepet etterlot to store kratere i bakken. Den ene bygningen ble fullstendig ødelagt, mens den andre fikk store skader.

Sunnitriangelet

Falluja ligger i det sunnimuslimske kjerneområdet 50 kilometer vest for Iraks hovedstad Bagdad, og byen er kjent for sin harde motstand mot de amerikanskledede styrkene i Irak. I nabobyen Ramadi raste det torsdag kamper mellom amerikanske styrker og opprørere. To sivile personer er drept og elleve såret, ifølge politi og helsepersonell.

Det amerikanske militæret bekreftet i en kunngjøring angrepet mot mål i Falluja, og beskriver det som et presisjonsangrep mot «trygge hus og møtesteder» for al-Zarqawis tilhengere. USA mener al-Zarqawi står bak flere titall bilbombeangrep i Irak, og amerikanske myndigheter har utlovet en dusør på 25 millioner dollar til dem som kan komme med opplysninger som fører til at jordaneren blir tatt.

Tidligere onsdag ble tilhengere av al-Zarqawi observert i Falluja da de hentet ut et lik fra et bagasjerom på en bil og begravde liket sør i byen, ifølge det amerikanske militæret.

Regelmessig bombing

Fem mennesker ble drept og 42 såret da amerikanske marinesoldater angrep opprørernes posisjoner i Falluja sist lørdag. USA har også regelmessig siden juni bombet hus som regnes som skjulesteder for al-Zarqawi.

I april foregikk det harde kamper i Falluja, og flere hundre mennesker ble drept da amerikanske marinesoldater støtte sammen med irakiske grupper.

(NTB-AFP-Reuters)

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no