skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 
Fjernsynsbilder viste tilsynelatende bilder av en amerikansk soldat som en irakisk gruppe truer med å halshogge. Foto: AFP/Scanpix.
Fjernsynsbilder viste tilsynelatende bilder av en amerikansk soldat som en irakisk gruppe truer med å halshogge. Foto: AFP/Scanpix.

Truer med å halshogge soldat

En væpnet irakisk gruppe hevder å ha tatt en amerikansk marinesoldat som gissel, og truer med å halshogge ham om ikke USA løslater fanger.

Publisert 28.06.2004 07:24. Oppdatert 28.06.2004 07:27.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Fjernsynsstasjonen Al Jazeera viste natt til mandag et videoopptak av soldaten, som er iført amerikansk kamuflasjeuniform og ifølge sitt militære identitetskort heter Wassef Ali Hassoun.

Amerikanske talsmenn bekrefter at Hassoun har vært savnet i Irak siden 21. juni, men har ikke kommentert Al Jazeeras opplysninger ut over dette.

Tyrkiske gisler

Militante irakiske motstandsfolk holder fra før tre tyrkiske menn som gisler, og truet søndag med å halshogge dem innen 72 timer dersom ikke tyrkiske statsborgere slutter å samarbeide med de amerikanske styrkene i Irak.

Gisselaksjonen kaster en mørk skygge over president George W. Bushs besøk i Tyrkia, i forbindelse med de neste dagers
NATO-toppmøte.

Fjernsynsstasjonen Al Arabia viste i helgen også opptak av en pakistansk mann som ifølge sitt identitetskort arbeider for den amerikanske okkupasjonsstyrken i Irak.

Også han vil ifølge gisseltakerne bli halshogd i løpet av tre dager, dersom USA ikke løslater fangene de holder i Irak.

Gir ikke etter

Verken Tyrkia eller Pakistan deltar i den USA-ledede okkupasjonsstyrken i Irak, men mange fra de to landene arbeider for de amerikanske styrkene.
Tyrkia har alt avslått gisseltakernes krav, og gjort det klart at landet ikke kommer til å gi etter.

- Tyrkia har bekjempet terrorisme i over 20 år. De ber oss om mye, og de krever mye. Vi vurderer aldri kravene seriøst, sa Tyrkias forsvarsminister Vecdi Gonul søndag.

I forrige uke gjorde irakiske gisseltakere alvor av trusselen om å drepe en sørkoreansk mann, dersom ikke myndighetene i Seoul rakk tilbake sine styrker fra Irak.

En militant gruppe som hevder å være under al Qaida-lederen Abu Musab al-Zarqawi kommando har i ulike kunngjøringer hevdet å stå bak de mange gisselaksjonene i Irak de siste ukene.

(NTB-Reuters)

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no