skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

- Rettferdig Irak-resolusjon

Resolusjonen er både rimelig og rettferdig, mener FNs generalsekretær Kofi Annan. Her fra avstemningen i sikkerhetsrådet tirsdag kveld. (Foto: AP/David Karp)
Resolusjonen er både rimelig og rettferdig, mener FNs generalsekretær Kofi Annan. Her fra avstemningen i sikkerhetsrådet tirsdag kveld. (Foto: AP/David Karp)
Den nye FN-resolusjonen om Iraks fremtid er rimelig og rettferdig, mener verdensorganisasjonens generalsekretær Kofi Annan.

Publisert 09.06.2004 06:33. Oppdatert 09.06.2004 06:38.
SE OGSÅ:
ALT OM:
- Jeg mener de er kommet fram til en resolusjon som er rimelig og rettferdig, og jeg tror alle parter skal være i stand til å arbeide med den, sier Annan.

- Jeg mener resolusjonen er komplett, legger han til.

Resolusjonen tar blant annet til orde for at det opprettes en spesialstyrke som skal beskytte FN-personell i Irak.

- Dette har vært et viktig moment for Annan, som opplevde at 22 mennesker ble drept da FN-bygningen i Bagdad ble bombet i august i fjor.

Den virkelige verden

- Vi opererer i den virkelige verden, og vi vet at det finnes farer. Men det finnes visse begrensninger som vi må pålegge oss selv, understreker Annan, som trakk alt FN-personell ut av Irak etter bombeangrepet.

Den nye FN-resolusjonen åpner for at organisasjonen skal bistå Irak både når det gjelder å arrangere valg i landet, og i arbeidet med å skrive en ny grunnlov. Men Annan understreker at et FN-engasjement forutsetter sikkerhet.

- Det må være omstendigheter som tillater oss en rimelig grad av mobilitet og fleksibilitet slik at vi kan gjøre jobben vår. Vi ber ikke om en 100 prosent sikkerhetsgaranti, sier Annan.

(NTB-AFP)

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no