skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

-Irak ligger etter skjemaet

Gjenoppbyggingen av irak ligger langt etter skjemaet, mener presidenten i Verdensbanken, James Wolfensohn. 30. juni skal etter planen irakerne selv overta styringen i landet.

Publisert 19.05.2004 06:47.
Av Jan-Anders Dam-Nielsen

SAKKER AKTERUT: Verdensbankdirektør James Wolfensohn mener gjenoppbyggingen av Irak ligger langt etter skjemaet. (Foto: H.Kang, Reuters)
- Hovedproblemet er ikke de begrensede økonomiske ressursene som er tilgjengelige, men de fysiske hindrene arbeiderne møter når de skal inn i landet, sier Wolfensohn til BBC.

Gjenoppbyggingen av Irak har vært et av de viktigeste satsingsområdene for de allierte styrkene, som har sett på dette som viktig for å øke oppslutningen om soldatenes tilstedeværelse i landet.

Fysiske hindringer

Ifølge Wolfensohn er det ikke mulig for personer fra Verdensbanken å arbeide inne i selve Irak. Derfor må de nøye seg med å stole på videokonferanser med kontaktpersoner i landet. Det samme opplever en rekke andre selskaper.

- Jeg kan ikke snakke for alle private selskaper, men hvis dine ansatte blir drept er det ganske vanskelig å sende dem inn i landet, sier han.

Selvstyre et stykke unna

Amerikanske myndigheter har hevdet at de allierte styrkene skal overlevere makten i landet til et irakisk selvstyre om litt over en måned, men ifølge Wolfensohn er dette målet ennå et stykke unna.

- Det vil ikke bli fart i Irak før man kan føle en viss sikkerhet i landet. Likevel er det viktigeste å få barna tilbake på skolen og sørge for bedre helsetilbud. Det er mye som gjenstår å gjøre, sier han.


Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no