skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Senatet fordømmer mishandling

Sentatet i USA har enstemmig vedtatt en resolusjon som fordømmer amerikanske soldaters mishandling av krigsfanger i Irak.

Publisert 11.05.2004 11:08.
Av Jan-Anders Dam-Nielsen

FORDØMMES: En samlet Kongress fordømmer mishandlingen av fanger i Irak, og krever at de ansvarlige stilles til ansvar. (Foto:AFP PHOTO/HO)
Senatet har samtidig også bedt ofrene for mishandlingen og deres familier om unnskyldning for ugjerningene, og gransker saken inngående i en egen høringsrunde i kommisjonen for de væpnede tjenestene.

Senere i dag skal generalmajor Antonia Taguba, som skrev den første rapporten om mishandling av krigsfanger, forklare seg for kommisjonen.

En samlet Kongress

Også Representantenes Hus har offentlig fordømt de amerikanske soldatenes mishandling av krigsfanger i Irak, og det er dermed en samlet Kongress som retter hard skyts mot de militære lederne, og mot president George W. Bush.

Senatets medlemmer krever i resolusjonen at de ansvarlige for ugjerningene må stilles til ansvar, noe president Bush har lovet å gjøre. Både han og forsvarsminister Donald Rumsfeld har bedt offentligheten om unnskyldning for soldatenes handlinger.

Bush mindre populær

Populariteten til Bush er imidlertid dalende blant de amerikanske velgerne, som til høsten skal velge hvem de vil ha som president de neste fire årene.

En ferks meningsmåling viser at det er færre amerikanere som er positive til presidenten nå enn for en måned siden. Mens 52 prosent mente Bush gjorde en god jobb i mars, mente kun 46 prosent det samme i april.

For ett år siden viste tilsvarende meningsmåling at hele 70 prosent av amerikanerne mente presidenten gjorde en god jobb.

Siste saker:
Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no