skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Charles besøkte Irak

Den britiske tronarvingen, prins Charles, avla i dag et overraskende besøk hos de britiske styrkene i Basra i Irak. Besøket skulle bidra til å høyne moralen til de britiske soldatene.

Publisert 08.02.2004 18:58.
Av Jan-Anders Dam-Nielsen

I IRAK: Prinsen av Whales avla et overraskende besøk i Basra i dag for å høyne moralen i de britiske styrkene i byen. (Foto: REUTERS/POOL/John Stillwell)
Prinsen av Whales er det første medlemmet av den britiske kongefamilien som har besøkt Irak siden krigen startet, og sikkerhetsoppbudet rundt besøket var omfattende.

- Vi lar vanligvis ikke prinsen reise til så farlige steder som dette, men troppene trengte oppmuntring. Forhåpentligvis vil dette besøket heve stemningen, sier en talsmann for det britiske kongehuset.

Prins Charles ble fraktet med helikopter til ett av Saddam Husseins palasser i byen Basra i det sørlige Irak. Her møtte han de britiske soldatene som er stasjonert i byen, og som bidrar til å gjenoppbygge sikkerhet og stabiliteten i landet.

I sin tale til de 4.500 soldatene i byen takket prinsen dem for den jobben som blir gjort.

- Innsatsen deres med å trene irakere til å bli like tapre soldater som dere, er av enorm betydning. Denne delen av verden har ikke store sjanser hvis ikke de væpnede styrkene deres kan lære av deres erfaringer, sa han.

Prinsen møtte også den amerikanske sivile administratoren i Irak, Paul Bremer, på sitt seks timer lange besøk. Bremer vektla at det kongelige besøket er et godt tegn på at britiske myndigheter tar oppgaven sin i Irak alvorlig.

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no