skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Kan endre valgprosessen i Irak

USA er åpen for å endre på den planlagte valgprosessen i Irak for å sikre at de får både FN og de svært skeptiske sjiamuslimene med seg, skriver avisen Washington Post.

Publisert 25.01.2004 10:41.
USA kan være villig til å endre valgprosessen i Irak, skriver Washington Post i dag. (AFP/Scanpix-foto)


Det eneste som står fast i planen er at makten skal overlates til irakerne innen 30. juni. Ellers kan alt forhandles om, ifølge amerikanske tjenestemenn. De har i uken som er gått, diskutert planene med høytstående FN-folk.

Samtalene har foregått både i Washington og i FNs hovedkvarter i New York. Og FN bekrefter at USA er på gli: USA fortalte oss at så lenge tidsfristen blir respektert, er de villige til å lytte til ethvert forslag, sier en høytstående tjenestemann i FN til avisen.

USAs plan, som ble vedtatt av det irakiske styringsrådet i november, går ut på at regionale råd, bestående av irakiske samfunnstopper, skal utnevne representanter til en midlertidig nasjonalforsamling. Det er disse som så skal utpeke en regjering som skal utforme landets nye grunnlov. Først i 2005 skal det avholdes frie valg.

Planen er blitt dårlig mottatt av sjiamuslimenes leder ayatolla Ali al-Sistani, som den siste tiden har stått i spissen for titusener av rasende sjiamuslimer som har demonstrert for frie valg. (NRK-NTB)


Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no