skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

- Irak stort sett stabilt

- Selvsagt er Irak er farlig sted, men det meste av landet er stabilt, sier USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Condoleezza Rice, mens den demokratiske presidentkandidaten Wesley Clark mener at hemmelighetskremmeriet omkring presidentens besøk torsdag viser hvor utrygt landet er.

Publisert 29.11.2003 09:05.
George W. Bush kom torsdag overraskende på besøk til Bagdad, hvor han tilbrakte omkring to og en halv time sammen med amerikanske soldater før han satte kursen tilbake til USA.

Wesley Clark: Irak er utrygt
Den demokratiske presidentkandidaten Wesley Clark er blant dem som senere har hevdet at måten Bush-besøket ble gjennomført på, bare viser hvor usikkert Irak er.

-Reisen understreker hvor usikkert Irak er, og den viser hvor viktig det er å få våre allierte inn slik at okkupasjonen ikke lenger har et amerikansk ansikt, sier Clarks talsmann Jamal Simmons.

-Forhåpentligvis innså president Bush da han så soldatene i ansiktet at han skylder dem en suksess-strategi i Irak, slik at vi igjen kan konsentrere oss om å utkjempe krigen mot terrorisme, legger han til.

I et intervju med TV-kanalen ABC innrømmer Rice at Irak kan være et farlig sted, men legger til at det meste av landet er stabilt, og at det skjer positive endringer.

-Irakerne tar kontroll over sin egen fremtid. Det meste av landet er fortsatt nokså stabilt. Irakerne planlegger og ser fram til overføringen av suverenitet. De tar over departementer, skoler åpner igjen - alt dette skjer, sa hun.

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no