skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Nytt Jernhammer-angrep

I går startet de amerikanske okkupasjonsstyrkene i Irak Operasjon jernhammer, og i dag angrep amerikanske styrker mål ved flyplassen i Bagdad som ledd i denne operasjonen.

Publisert 14.11.2003 22:35.
Vitner meldte om en rekke eksplosjoner rundt flyplassen etter mørkets frambrudd. Mange fly og helikoptere var i lufta over områdene som ble angrepet.

Amerikansk soldat ser på skader på Republikanergardens bygning /Scanpix/Reuters)
I går kveld ble en større bygning som tidligere tilhørte Saddam Husseins Republikanergarde, ødelagt i et flyangrep. Amerikanerne sa at bygget ble brukt til angrep på okkupasjonsstyrkene, men ingen fiender ble funnet.

Sør i Irak ble en ukrainsk patrulje utsatt for et angrep. To kjøretøyer med ti soldater ble angrepet i nærheten av byen as-Suwayrah, men verken ukrainere eller irakere ble såret i skytingen.

Sju irakere drept

I natt ble sju irakere som forberedte et rakettangrep på en amerikansk base i Nord-Irak drept av ild fra et amerikansk helikopter, ifølge amerikanske militære kilder.

Et Apache-helikopter observerte fiendtlige styrker som forberedte seg på å avfyre raketter, sa den militære talskvinnen major Josslyn Aberle.

Helikopteret angrep dem, drepte sju og såret en, mens en klarte å flykte, tilføyde hun. Bakkestyrker som kom til stedet fant en lastebil med 50 raketter og en bunker med 300 granater og mellom 200 og 300 raketter, ifølge Aberle.

Sårede italienere hjem

Hjertelig velkomst for såret soldat (Scanpix/AP)
20 sårede soldater som overlevde angrepet på en italiensk base i Irak tidligere denne uka, kom i dag hjem. Samtidig fortsatte forberedelsene til den høytidelige statsbegravelsen av de 16 soldatene og to sivile som ble drept i selvmordsattentatet i Nassiriya onsdag.

De første som gikk om bord i transportflyet etter at det landet på Ciampino-flyplassen i Roma, var prester og leger. De ni alvorligst sårede ble hentet ut av flyet på bårer, mens resten gikk selv til den ventende køen av sykebiler. En kritisk såret soldat skulle flys direkte fra Irak til Tyskland, mens en annen ligger i koma på et sykehus i Kuwait.

Viseforsvarsminister Filippo Berselli var til stede for å ønske de sårede hjem, sammen med flere pårørende. President Carlo Azeglio Ciampi ventes å avslutte et besøk i USA en dag tidligere for å være til stede tirsdag ved begravelsen av de 18 som ble drept. Bårene med de drepte kommer til Italia i morgen, og skal ligge på lit-de parade i Vittorio Emanuele-monumentet midt i Roma der den ukjente soldats grav befinner seg.


Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no