skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 
Foto: Reuters/Scanpix
Foto: Reuters/Scanpix

42 drept av bomber i Bagdad

Minst 42 personer skal være drept og 216 skadet i fem bombe-eksplosjoner i Bagdad i dag morges. En av bombene rammet hovedkvarteret til Det internasjonale Røde Kors (ICRC).

Publisert 27.10.2003 07:45. Oppdatert 27.10.2003 14:58.
SE: Flere eksplosjoner rammet Bagdad i dag. Minst 34 mennesker mistet livet og 224 ble skadet.
HØR: Forholdene i Bagdad er ute av kontroll. Odd Karsten Tveit rapporterer.
HØR: Bomber i Bagdad tok mist 34 liv. Utenriksredaktør i NRK Gro Holm mener målet for angrepene er alle grupper av utlendinger i landet.

Angrepet på ICRC drepte minst 12 personer. To av disse skal ha vært lokalt ansatte i Røde Kors. 22 personer ble skadet i eksplosjonen, melder nyhetsbyrået Reuters.

- Det har vært en svært kraftig eksplosjon i nærheten av våre kontorer. Jeg tror det var bygningen ved siden av vår, sa talskvinne for det internasjonale Røde Kors Nada Doumani til AFP.

I tillegg til Røde Kors-hovedkvarteret ble også flere politistasjoner rammet av bombeangrep. I alt fem kraftige bomber skal ha eksplodert i Bagdad i dag.

Ifølge den amerikanske generalen Mark Hertling skal alle fem eksplosjonene i den irakiske hovedstaden ha vært selvmordsangrep.

Massiv røyk

Flere biler sto i brann og tjukk røyk kunne ses i området, opplyser øyenvitner. Bare minutter etter den første bomben rystet en ny eksplosjon den irakiske hovedstaden.

Bare 15 minutter etter den første bomben rystet en ny eksplosjon Shaab-nabolaget i den nordlige delen av den irakiske hovedstaden.

Vitner forteller om brannbiler som forsøker å slukke en brann i det som ser ut som en politistasjon. Men ifølge en amerikansk offiser var det helsedepartementet som ble rammet.

Journalister fra flere nyhetsbyråer sier de har sett minst 12 lik, blant dem en utlending, på Bagdads likhus etter bombeattentatet.

Minst 216 mennesker ble skadet i eksplosjonene, melder irakiske sykehuskilder.

Bilbombe

Ifølge en av de ansatte i Røde Kors var bilbomben en sykebil som i stor fart krasjet mot sperringene rundt bygningen og eksploderte i flammer.

En sikkerhetsvakt sier at det var 100 mennesker i bygningen da attentatet fant sted klokka 0830 lokal tid. Men fordi mandagen er første dag i Ramadan, var det mange som ikke var på jobb før i nitiden.

En irakisk kvinne sa at to av hennes barn ble såret i den første eksplosjonen.

-Vi lå og sov da bygningen raste sammen over hodene våre, sa Muntaha Khalil.

Flere biler sto i brann og tjukk grå røyk kunne ses i Karrada-området der flere humanitære organisasjoner har sine kontorer.

Sperret av

Restene av to utbrente biler kunne etterpå ses utenfor Røde Kors-bygningen i Karrada-distriktet i hovedstaden.

Helikoptre fra okkupasjonsstyrken sirklet i luften over eksplosjonsstedet. Brannbiler og ambulanser er på vei til stedet. Amerikanske styrker har rykket inn og sperret av området, melder BBC.

Søndag morgen ble et hotell i Bagdad der USAs viseforsvarsminister Paul Wolfowitz i befant seg, beskutt med minst 29 raketter.

(NTB)

LENKER
Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no