skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Medlem av styringsråd skutt og såret

Et kvinnelig medlem av det irakiske styringsrådet, Aqila al-Hashimi, er alvorlig såret etter at hun ble truffet av flere skudd like utenfor sitt hjem i Bagdad i morges.

Publisert 20.09.2003 09:50. Oppdatert 20.09.2003 18:04.
Medlemmer av styringsrådet sammen med FN-sjefen Kofi Annan. Akila al-Hashimi til venstre (Scanpix/AP)
Aqila al-Hashimi, en av tre kvinner i Iraks styringsråd, ble skutt to ganger i magen, og i skulderen og beinet like etter at hun forlot huset sitt i boligstrøket al-Kharijiya vest i Bagdad, sammen med sin bror og sjåfør.

Sjåføren skal ha blitt skutt to ganger i ryggen, og tre av hennes livvakter ble ifølge sykehuskilder også såret, en av dem alvorlig, melder nyhetsbyrået Reuters.

Alvorlig

Angrepet ble ifølge øyenvitner rettet mot al-Hashimis bil.Flere væpnede menn i to nye firehjuldrevne biler skjøt granater som ikke traff bilen. Deretter skjøt de med automatgeværer, opplyser al-Hashimis sikkerhetsfolk.

Øyenvitner forteller at hjulene på bilen ble skutt i stykker, og at skytingen førte til at sjåføren mistet kontrollen over bilen og krasjet inn i en garasje.

Karrierediplomaten al-Hashimi ble ifølge BBC deretter brakt til sykehuset al-Yarmouk i Bagdad, der en lege karakteriserte tilstanden hennes som kritisk, særlig på grunn av skadene i magen.

Hun ble deretter brakt av en amerikansk bilkortesje til et amerikansk militærsykehus, der hun fikk behandling for alvorlige indre blødninger. Irakisk politi stengte av åstedet for angrepet, og amerikanske FBI-etterforskere gransker hendelsen.

Minst en person skal være pågrepet og avhørt i forbindelse med angrepet på den kvinnelige diplomaten, opplyser en irakisk tjenestemann til fjernsynskanalen Al-Jazeera.

Baath-medlem

Sjiamuslimske Aqila al-Hashimi var, som eneste medlem av styringsrådet, tidligere medlem i Saddam Husseins Baath-parti.

Hun hadde en fremtredende stilling i det irakiske utenriksdepartementet før den irakiske presidenten ble styrtet. Hun skal ha vært en nær medarbeider av tidligere visestatsminister Tariq Aziz, opplyser Al-Jazeera.

Al-Hashimi, som også har doktorgrad i fransk litteratur, skulle ha reist til New York som deltaker i en irakisk FN-delegasjon neste uke, der delegasjonen håper å ta Iraks plass i FNs generalforsamling.

(NRK-NTB-Reuters)

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no