skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Rumsfeld uventet til Bagdad

USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld har reist til Midtøsten på en tur som ikke tidligere har vært annonsert, og dukket i dag opp i Bagdad.

Publisert 04.09.2003 16:42.
Rumsfeld og de amerikanske militære lederne i Irak skal legge planer for hvordan sikkerheten i landet skal økes ved hjelp av irakerne selv.

Planen er å gjenoppbygge Iraks hær og sikkerhetsstyrke.
Målet er også å få flere soldater til den internasjonale styrken som kan hjelpe okkupasjonssoldatene fra USA og Storbritannia med å beholde kontrollen.

- Større engasjement

På dagens pressekonferanse sa Sanchez som sin sjef at det er flere ikke-amerikanske styrker USA trenger i Irak (Foto Scanpix/AP)
Rumsfeld er ikke av den oppfatning at amerikanerne nødvendigvis bør sende flere soldater til Irak, men ønsker i stedet et større engasjement fra Irak selv og andre land.

- I stedet for å oversvømme landet med amerikanske soldater, virker det på meg som det er aller mest fornuftig å styrke størrelsen på de irakiske sikkerhetsstyrkene, sa Rumsfeld til journalister om bord på flyet sitt underveis til Irak. Han fremholder at det allerede er mer enn 50.000 irakere som er involvert i anstrengelsene på å forsøke å gjøre Irak mer trygt. Rumsfeld trakk fram at det alt er 20.000-22.000 ikke-amerikanske soldater i Irak, og at han også gjerne ser at det tallet øker.

- Nok amerikanere

Tidligere i dag sa USAs øverskommanderende i Irak at de amerikanske styrkene i landet er store nok til den oppgaven de har.

- Jeg har nok styrker til å gjennomføre den oppgaven jeg for tiden har, sa generalløytnant Ricardo Sanchez til journalister i Bagdad.

-Det er ingen styrke eller trussel her som ikke kan møtes. Internasjonale styrker er likevel velkommen med tanke på at det vil være sikkerhetstrusler der ute i framtiden, la han til.

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no