skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

- Ansar al-Islam bak bombe

Et medlem av den gamle Ansar al-Islam-gruppen i Nord-Irak hevder at det var utbrytere i organisasjonen som stod bak bomben mot FN-hovedkvarteret i Bagdad.

Publisert 03.09.2003 19:26. Oppdatert 03.09.2003 19:26.
Samtidig blir det meldt at kurdiske styrker har arrestert tre personer som de tror er medlem av den militante islamske gruppen Ansar al-Islam.

De tre hadde med seg tre kofferter fullpakket med sprengstoffet TNT. To av dem ble pågrepet nær inngangen til oljeselskapet Northern Oil Company, og den tredje i et marked i Kirkuk, sier en representant for Kurdistans patriotiske union (PUK).

Utbrytere

Det er en kilde i det gamle Ansar al-Islam-gruppen som påstår at en utbrytergruppe hadde ansvaret for bombeangrepet på FN i Bagdad.

- Det var de nye lederne av Ansar al-Islam som sto bak bombingen av FN-hovedkvarteret. De skal også stå bak ytterligere en bilbombe i Nord-Irak, hevder den anonyme talsmannen.

TV 2 Nettavisen skriver at de er kjent med kildens posisjon i det tidligere Ansar al-Islam, og vet at han var aktiv i gruppa fram til Irak-krigen brøt ut.

Ifølge Khalid Faraj Ahmad, som er bror av mulla Krekar, er Ansar al-Islam splittet, og mange av de gamle medlemmene som var med da mulla Krekar ledet gruppa, har gitt seg og reist hjem. Han sier også at en liten gruppe fremdeles er aktiv.

Bekrefter splittelse

Faraj Ahmad kan ikke bekrefte opplysningene fra talsmannen om hvem som står bak bomben. Jeg kan bekrefte splittelsen, men jeg vet ikke noe om hvem som står bak FN-bomben, sier han til TV 2 Nettavisen. Han ønsker heller ikke å spekulere i dette. Talsmannen i Ansar al-Islam påstår også at det skal være planlagt en rekke nye bilbomber og selvmordsangrep mot amerikanske mål inne i Irak.

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no