skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Fem drept i mislykket aksjon

Fem irakere mistetble drept da amerikanske soldater søndag angrep et hus i sentrum av Bagdad, i den tro at Iraks tidligere president Saddam Hussein befant seg i bygningen.

Publisert 28.07.2003 07:33.
Kommandosoldatene fra den såkalte Spesialstyrke 20 slo til mot bolighuset i det velstående Mansur-distriktet, angivelig etter å ha mottatt tips om at Saddam befant seg i bygningen.

Mislykket

Ifølge øyenvitner gikk operasjonen galt fra første stund, da de amerikanske soldatene åpnet ild mot flere biler som forvillet seg inn i gaten som passerte huset som var mål for angrepet.

En eldre mann ble drept og tre andre såret i en av bilene, som ifølge journalister på stedet ble truffet av minst 25 skudd.

Ifølge naboer og lokale leger i området ble fem mennesker drept og åtte såret under skytingen, og i huset som var mål for det amerikanske angrepet, var ingen Saddam Hussein.

Stammeleder

Rabia Muhammad al-Habib møter pressen etter raidet mot hjemmet hans (Scanpix/AP)
Ifølge New York Times var huset eid av stammelederen Rabia Muhammad al-Habib, som selv ikke var til stede da de amerikanske soldatene slo til.

Habib avviste i går kveld bestemt at han hadde skjult Saddam, men innrømmet at han hadde møtt den irakiske lederen mens han fortsatt satt ved makten.

-Så om noen hevdet at han hadde søkt tilflukt i huset mitt, ville folk sikkert ha trodd på det, sa Habib til avisen.

Talsmenn for den amerikanske okkupasjonsmakten i Irak ville søndag kveld ikke kommentere angrepet, ut over å bekrefte at det var soldater fra Spesialstyrke 20 som sto bak.

Angrep på amerikanere

To amerikanske soldater ble hardt såret i et granatangrep i Bagdad i formiddag.

Øyenvitner forteller at en mann slapp en granat ned i den pansrede bilen de to kjørte da den passerte under en bru. Deretter forsvant han inn i gatemylderet i den irakiske hovedstaden.

Soldatene ble hardt såret, ifølge en amerikansk offiser som befant seg på stedet. En journalist fra nyhetsbyrået Reuters forteller at soldatene lå livløse uten å motta legehjelp, og at det så ut som om de var blitt drept i angrepet.Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no