skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

- Ikke nok tid til resolusjon

Syria møtte ikke fram til avstemningen om en resolusjon om Irak i Sikkerhetsrådet torsdag fordi landet ikke fikk nok tid til å vurdere resolusjonen, sier en syrisk FN-diplomat.

Publisert 22.05.2003 21:31.
Syria møtte ikke fram til avstemningen om en resolusjon om Irak i Sikkerhetsrådet torsdag. (Foto: SCANPIX)
- Vi ba om noen få minutter til, men disse minuttene ble ikke gitt oss, sa nestlederen ved den syriske FN-delegasjonen, Fayssal Mekdad, til pressen etter at resolusjonen som opphever sanksjonene mot Irak, ble vedtatt med 14 mot null stemmer.

Mekdad understreket at Syria lenge har ønsket at sanksjonene skulle oppheves, og at Syria har deltatt aktivt i diskusjonene om resolusjonen.

Avstemningen fant sted nesten tre kvarter senere enn planlagt på grunn av syrerne. Andre FN-ambassadører spaserte rundt og snakket på mobiltelefon mens de ventet, inntil Pakistans FN-ambassadør gjennomførte avstemningen uten syrerne til stede.

Tidsforskjell

Mekdad sa at Syria hadde mottatt den arabiske versjonen av resolusjonsteksten så sent som onsdag. Han pekte på at det en tidsforskjell på sju timer mellom New York og Damaskus, der FN-ambassadøren Mikhail Wehbe var reist for å drøfte teksten.

USAs ambassadør John Negroponte sier at han forstår det slik at Syria kan gi sin tilslutning til resolusjonen i ettertid gjennom et brev til presidenten for Sikkerhetsrådet.

Den enstemmige resolusjonen om Irak var en betydelig politisk seier for USA. Det eneste skår i gleden var at Sikkerhetsrådet ikke var fulltallig da den ble vedtatt, i og med at Syria ikke var til stede.

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no