skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

Spente fotografer

Trondheimsfirmaet Fame Fotograf Schrøder skal ta de offisielle bildene av prinsesse Märtha og Ari Behn. To spente fotografer venter på å få ta fatt på jobben.

Publisert 19.04.2002 08:19.
Det er Margretha Østerdal og Tor Erik Dankworth som skal ta de kongelige bildene. Fotograferingen skal skje i Stiftsgården, etter vielsen i Nidarosdomen.

En rekke bilder

Fotografene skal ta bilder av brudeparet alene, men også av brudeparet med forlovere, foreldre og annen familie. Men selv om det er en rekke gruppebilder som skal tas, får fotografene bare 30 minutter til å gjøre jobben.

Märtha og Aris bilder tas inne i Stiftsgården, og ikke ute i naturen.
En vanlig fotojobb for et brudepar kan ofte ta flere timer. Med bare en halv time til rådighet denne gangen, blir det hektisk for fotografene.

- Det blir hektisk ja. Men veldig mye er jo spikret på forhånd, og så å si alt er planlagt i detalj. Fortsatt gjenstår det å få på plass noen detaljer, men det skal vi nok klare, sier Margretha Østerdal.

Klare rammer

Tor Erik Dankworth og Margretha Østerdal skal ta bildene av Märtha og Ari.
Den kunstneriske friheten blir så som så for de to som skal ta bildene. Det er de offisielle bryllupsbildene Fame Fotograf Schrøder får ansvaret for, og det er satt klare rammer for hvordan de skal se ut.

- Når vi tar bryllupsbilder pleier vi å snakke med brudeparet på forhånd for å få vite hvilke bilder de ønsker seg. Det får vi ikke gjøre her, sier Østerdal.

I tillegg til de offisielle bildene har brudeparet leid inn fotografer som skal ta private bilder fra vielsen og bryllupsfesten den 24. mai. Disse vil ikke bli offentliggjort.

Lang historie

De er vant til å ta brudebilder, men de to fotografene har ikke tidligere tatt bilder av kongelige.
Oppdraget i mai er ikke det første kongelige oppdraget for Fame Fotograf Schrøder.

I snart hundre år har de tatt bilder ved kongelige begivenheter i Trondheim. Men for de to fotografene som skal gjøre jobben, er dette første gang i nærkontakt med de kongelige.

- Dette blir spennende. De viser oss en stor tillit ved å velge oss. Jeg kjenner sommerfuglene i magen, men dette kommer til å gå veldig bra, sier Tor Erik Dankworth.

Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no