skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Lægreid ble presset ut

Tor Lægreids avgang som konsernsjef i TFDS er uvanlig i nordnorsk næringsliv. Bak avgangen ligger det et spill satt i scene av styret. Fylkesråd i Troms Paul Dahlø karakteriserer det som har skjedd som sjelden kost.

Publisert 15.02.2005 07:38. Oppdatert 15.02.2005 09:27.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Helge Markusson

Da styreleder Ole Lund i går kveld kunne fortelle at han og Tor Lægreid "var blitt enige om at Lægreid skulle trekke seg", skjedde det seks dager etter at Lund hadde sendt ut ei børsmelding om at fjorårets resultatet i TFDS blir langt verre enn forventa.

- Høyst uvanlig, men dette satte i gang et spill i media som satte trykk på Lægreid som konsernsjef. Det sier fylkesråd i Troms Paul Dahlø (Ap) til NRK Troms og Finnmark.

Med meldinga om et svakt resultat i vente satte Ole Lund munnkurv på seg selv og resten av styret. Men svært mange, både eiere og styremedlemmer, har snakka villig vekk - "off the record". Dahlø mener dette har vært nok til å holde presset oppe.

TFDS må betale

Mange er i dag opptatt av sluttavtalen som Tor Lægreid har fått. I følge styreleder Ole Lund får Lægreid ei etterlønn på 500.000 kroner. I tillegg beholder Lægreid noen styreverv samt at han blir knytta til TFDS som konsulent i inntil tre år. I disse årene kan Lægreid honoreres med inntil 500.000 kroner pr. år. På toppen av dette velger TFDS å betale ut rundt 4 millioner kroner pensjonsforpliktelser for Lægreid, som i dag er 53 år. Dette er pensjonsforpliktelsene for Lægreid fram til han fyller 67 år.



Siste saker:
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no