skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Venter på svar

De etterlatte etter Utvik Senior-forliset venter utålmodig på svar fra myndighetene om erstatning og mer gransking.
Etter at rapporten ble lagt fram i april har Justisdepartementet verken kontakta dem eller antyda når arbeidet er ferdig.

Av Laila Lanes. Publisert 10.09.2004 07:09. Oppdatert 10.09.2004 08:37.
Arnfinn Hay sier de har lurt på hvorfor de ikke er blitt innkalt til forklaring. Han hadde regna med å høre noe fra Justisdepartementet når ferien godt og vel var over. Men etter rapportframlegget i april og statsrådens svar i Stortinget 19.mai har det vært stille. Nå kommer de til å ta kontakt gjennom sin advokat.

- Vil ha høy prioritet

Rapporten konkluderte med at fiskebåten må ha kollidert med et ukjent fartøy, altså en radikalt annen slutning enn kommisjonen i 79 som pekte på feilnavigeirng og grunnstøting.

Så svarte Odd Einar Dørum i Stortinget at saka ville få høy prioritet i departementet, særlig av hensyn til etterlatte. Han ville ha belyst både erstatningsspørsmålet og vurdering av myndighetenes håndtering i 1979, og han ville ikke akseptere noen unødige forsinkelser, som han sa fra Stortingets talerstol.

Departementet har purret

NRK har etterlyst framdrift i saka, og på e-post fra informasjonsavdleinga fått vite at arbeidet pågår, men at det ikke er mulig nå å si nåpr noen svar kommer. Departementet viser konkret til at de har purra på Utenriksdepartmentet om mulige utenlandske myndigheters hjelp. Der er det ikke kommet ytterligere opplysninger. Dette problemet har Arnfinn Hay forståelse for.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no